OpćenitoPrivreda

Izgradnja vodovodne mreže u svim selima jedan od prioriteta Općine Olovo

Tokom proteklih nekoliko mjeseci intenzivno se radi na planskoj rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u svim Mjesnim zajdenicama na području općine Olovo gdje ona ne postoji ili je u lošem stanju.Vodovod Jelaške je na radost brojnih mještana ove MZ trenutno u završnoj fazi.Vrijednost  projekta koji je finansiran iz sredstava Ministarstva za poljoprivredu,šumarstvo i vodoprivredu ZDK  i Općine Olovo  je 175.000 KM. Mještani Dolova,Dugandžića i Soluna  imat će uskoro riješeno vodonsandbijevanje.Vodovod u Dolovima za koji je izdvojeno 80.000 KM  je u završnoj fazi  dok su u Solunu urađene dvije kaptaže u koje je uloženo 70.000 KM. Za selo Dugandžiće naselje Bare urađena je  sekundarna mreža u vrijednosti od 38.000 KM koja su izdvojena iz budžeta Općine Olovo i UNDP-a.

Rješavanje višegodišnjeg problem vodosnadbijevanja za tri sela Križeviće,Meoraču i Boganoviće  započeto je izradom projekta vodovodne mreže kod IPSA Instituta. Projekat izgradnje vodovodne mreže će biti rađen u fazama kako bi se konačno riješilo pitanje sigurnog vodosnadbijevanja za mješatne pomenutih sela.

Treba kazati da rješavanje infrastrukturnih projekata iako je prošlo više 20  godina od agresije u mnogim selima je započeto po prvi put.Tako su nakon rješavanja elementarnih infrastrukturnih projekata urađeni ili su u fazi izrade projekti ulične rasvjete  za sva naslja na području općine Olovo.Izrada projekata povjerena je preduzeću „Elvik“ Srebrenik. Završena je tenderska procedura za izgradnju rasvjete u Jelaškama i  ul.Tuzlanskoj i Zagrađu dok uskoro slijedi za Ol.Luke,Biošticu i naselje Balići u Carevoj Ćupriji.Projekti se finansiraju iz budžeta Općine Olovo i UNDP-a.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button