OlovoPrivredaTurizam

Nova bogatija ponuda BRC”Aquaterm”od danas i zvanično na raspolaganju pacijentima i gostima

Olovo je već odavno nezaobilazna destinacija kada riječ o zdravstvenom turizmu ali sve bogatijoj turističkoj ponudi.Centar grada poprima izgled banjsko – turističkog gradića sa lijepim, ugodnom ambijentom i prijatnom atmosferom za sve koji žele ovdje da se liječe i odmaraju.U prilog tome govori i činjenica da se kontinuirano radi na uređenju gradskih ulica i zelenih površina sa cvijetnim aranžmanima.

Sa posebnom pažnjom i iščekivanjem raduje i puštanje u funkciju novih smještajnih kapaciteta Banje „Aquaterm“.

Zatvoreni terapijski bazen i proširenje smještajnih kapaciteta koje započeto prošle godine od sada je i zvanično na raspolaganju pacijentima i gostima Banje „Aquaterm“.


Zatvoreni bazen dimenzija 20 puta 10 metara, te 30 novih kreveta, odnosno dvanaest dvokrevetnih soba i tri apartmana, što će moći da zadovolji trenutne i buduće potrebe Aquaterma.
Zatvoreni bazen  za goste van hotela bit će otvoren  od 15.00 do 22.00 sata po cijeni od 6.00 KM za odrasle i djecu 3.00 KM.

Ne samo pacijentima već i svim gostima na raspolaganju će biti i wellness i fitness sadržaji, jacuzzi ,sauna i najmoderniji hidromasažani sistemi te prostor za kinezi terapiju.

Moderno uređene sobe i apartmani te  propratni sadržaji, novi lift i povezivanje novog i starog objekta je završeno prema predviđenoj dinamici.

Rezervacije za nove smještajne kapacitete su se doslovno odvijale  uporedo sa radovima, tako da nije bilo problema do termina rezervacije sve sobe  su u potpunosti i završene.

BRC“Aquaterm“je tokom cijele godine popunjen ,uključujući i nove sobe koje su rezervisane tri mjeseca unaprijed.

U cilju što ugodnijeg i sigurnijeg boravka gostiju i pacijenata koji dolaze sa svojim automobilama uskoro će biti završeno i uređenje prostora oko objekta i novog parking prostora.

Vrijednost investicije je oko tri miliona KM, a realizuje se kreditnim sredstvima u iznosu od 2,2 miliona KM i vlastitim sredstvima.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button