KulturaOlovo

“Bosanski lonac” zamirisao u Olovu

Sala Doma kulture sinoć je bila mjesto istinskog pozorišnog ugođaja. Akteri predstave „Bosanski lonac“ ,članovi teatra komedije „Rajvosa“ Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo ,opravdali su očekivanja brojne olovske publike koja je do posljednjeg trenutka uživala u predstavi.

Sudeći prema reakcijama i čestim aplauzima olovske publike ova pozorišna predstava o bh svakodnevnici uspjela je bar tih sat i 40 minuta nasmijati i zabaviti sve prisutne.

– Drago nam je da smo dobili tu povratnu reakciju publike ,koja je na naše zadovoljstvo došla u velikom broju.Cilj ove predstave koja govori o raznim sukobima bh društva i vremenu u kojem živimo je da naše građane nasmijemo i otrgnemo od često surove stvarnosti i ponudimo odgovor a to donosi sami kraj naše predstave.Ljudi u BiH bez obzira na sve različitosti dijele iste probleme i mogu živjeti zajedno,kaže glumac Edin Drljević koji je  adaptirao tekst za ovu predstavu.

Bosanski lonac započeo je svoj put u novembr 2018.godine i ovo je bilo njegovo 34 izvođenje .Režiju potpisuje Rijad Ljutović po motivma teksta“Prognanici“ istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga Hasana Džafića.

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević.

Ukoliko niste obavezno  trebate probati ovaj  gastronomsko-pozorišni užitak, koji u svojoj aromi ima gušt sukoba između gradske opcije i primitivizma, u svom okusu ima pikantnost rodbinsko-stranačkih veza i štela i nadasve, neodoljiv miris bijede, jada i gotovo paralizovanog života običnog građanina drage nam domovine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button