ObrazovanjeOlovo

Svečana priredba za prvačiće i njihove roditelje u osnovnim školama u Olovu

U OŠ Olovo danas je upriličen prijem i priredba dobrodošlice za prvačiće.Direktor OŠ Olovo Edin Kljajić pozdravljajući roditelje i učenike na početku svečanosti je kazao da će u ovoj školi u prvi razred  krenuti 48 učenika.Za sve njih besplatan komplet udžbenika obezbijedila je Općina Olovo i Općinski načelni Đemal Memagić koji je svim učenicima poželio sretno i uspješno školovanje a roditeljima je uputio posebnu poruku.

-Molim vas budite podrška vašoj djeci u onome u čemu su najbolji i što žele da rade i odaberu kao svoj poziv.Prihvatite da oni imaju svoje želje i da neće ispunjavati vaše.Samo tako će biti uspješni u svemu što budu radili.Nastojat ću pomoći koliko budem mogao svima koji žele da se školuju,kazao je između ostalog obraćajući se roditeljima ,načelnik Memagić.

Učenici OŠ Olovo sa svojim nastavnicima, veselim tačkama uljepšali  su ovaj prvi dan škole svim prvačićima i njihovim roditeljima.Pored centralne škole prijem i podjela udžbenika za prvačiće organizovana je i u područnim školama OŠ Olovo ali i OŠ Hasan Kikić Solun.

Besplatne udžbenike za učenike drugog razreda osnovne škole obezbijedilo je Ministarstvo za obrazovanje,nauku,kulturu i sport ZDK. Svi učenici koji žele  udžbenike za ostale razrede mogu naći u  školskoj biblioteci.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button