AktuelnoVijesti iz ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona oglasilo se saopštenjem za javnost u vezi sa događajima u SRC Ajdinovići

Vezano za događaj koji se dogodio dana 22.08.2019. godine u SRC Ajdinovići, općina Olovo obavještavamo Vas da je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona,dana 05.09.2019. godine,zaprimilo nalaz i mišljenje vještaka –Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica od 04.09.2019. godine, te je jedan primjerak navedenog nalaza dostavilo Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK u cilju poduzimanja mjera i radnji u upravnom postupku iz nadležnosti navedene Uprave.

O rezultatima samog nalaza, a u cilju zaštite interesa formiranog predmeta Kantonalnog tužilaštva, Tužilaštvo u ovom momentu nije u mogućnosti obavijestiti javnost.

Međutim,radi pravilnog, tačnog i zakonitog informisanja javnosti o navedenom događaju,Kantonalno tužilaštvo ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, u narednom periodu nastaviti poduzimati mjere i radnje po predmetnom događaju te je u skladu s tim već izdat nalog policijskim službenicima MUP-aZDK za provođenje tačno određenih mjera iradnji, a po okončanju navedenog će se donijeti odluka o izdavanju naredbi za druga neophodna vještačenja a sve u cilju razjašnjenja stanja stvari, utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja pravilne i zakonite tužilačke odluke u ovom konkretnom predmetu.

Viši stručni saradnik za odnose s javnošću

Mirna Poljac

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button