AktuelnoOlovo

Delegacije Vlade Federacije BiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem boravila u radnoj posjeti Olovu

  U kabinetu Načelnika općine Olovo Đemala Memagića upravo je završen sastanak delegacije Vlade Federacije na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem i delegacije Općine Olovo koju su, uz načelnika Đemala Memagića činili i šefovi nadležnih općinskih Službi. Neposredno nakon sastanka, na izlasku iz zgrade Općine Olovo, prvog čovjeka Vlade Federacije pitali smo šta je bio povod i šta su bile teme razgovora na ovom sastanku.

  • Bila je ovo radna posjeta delegacije Vlade Federacije Olovu koje i svojim vizuelnim izgledom svjedoči svojim pozitivnim iskoracima. Načelniku i općinskom rukovodstvu odali smo priznanje za evidentne napore na tom polju. Razgovarali smo o nekoliko za ovo područje važnih tema.
  • Konkretno bilo je riječi o iskorištavanju šuma i novom Zakonu o šumama u kontekstu nastojanja kako da sredine iz kojih se crpi šumsko bogatstvo imaju što veću korist.
  • Govorili smo o iskorištavanju evidentno velikih vodnih potencijala i preprekama koje stoje na tom putu.
  • Bilo je riječi i o vodovodu koji je finansiranim kreditnim sredstvima Španske vlade i koji je također veliki teret Olovo.

Uz obećanje da ćemo sa svoje strane učiniti sve da olakšamo ove probleme i učestvujemo u njihovom rješavanju, mi smo tokom sastanka iznijeli i planove Vlade Federacije kada je u pitanju nastavak poboljašanja putne infrastrukture u našoj nadležnosti. Konkretno kazali smo da nastavljamo radove na komunikacijskim poboljšanjima prevoja Karaula, ali i planovima kada je u pitanju prevoj Nišići, što je u komunikacijskom i privrednom smislu vrlo važno za Olovo – kazao je u izjavi za naš radio premijer Federacije Fadil Novalić. Osim premijera Novalića u delegaciji Federalne vlade bili su njegovi savjetnici za ekonomiju i finansije Goran Miraščić i za energetiku Gordan Čahtarević .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button