Općenito

Lijepa Azra Mehanović iz Olova finalistica izbora MISS BIH-za MISS SVIJETA 2019

Nakon priprema u hotelu „Austria & Bosna“, najljepše dvadeset i dvije djevojke BiH, svoj put nastavljaju ka gradu Biograd na Moru, Hrvatska. Tu će se pripremati za finalni izbor „Miss BiH za Miss Svijeta 2019“ u hotelu „Adria“.

Hotel se nalazi u prekrasnoj borovoj šumi, udaljen samo nekoliko metara od glavne biogradske plaže Soline i strogog centra Biograda.
Označene pješačke staze, od onih za laganu šetnju i uživanje u krajoliku, do zahtjevnih planinarskih staza uz stručno vođenje, ribolovne i podvodne aktivnosti, sportovi na vodi, jahačke i biciklističke ture, splet su prirodnih mogućnosti ovog kraja, a istovremeno su i turistička razglednica i vrhunska ponuda Biograda na moru i Hotela Adria.


Jedan od pokrovitelja izbora „Miss BiH za Miss Svijeta 2019“ je i Turistička zajednica grada Biograd na Moru.
Biograd na moru danas je poznati turistički i posebice nautički centar u samom središtu jadranske obale. Grad koji je narastao upravo do veličine pogodne za život po mjeri čovjeka, leži na poluotoku okruženom modernim marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti.
Biograđani su izgradili moderan tenis centar, a u ponudu uveli brojne druge sportsko rekreativne sadržaje u kojima će djevojke u toku svog boravka u Biogradu na moru uživati i pripremati se: aquagan, skijanje na vodi, surfing, pedaline, odbojka na pijesku, rent a boat, ronjenje, košarka, rukomet, boćanje, mini golf, mali nogomet i sl.
Naglašavamo da izbor „Miss BiH 2019“, koji u svom podznaku nosi naziv „Ljepota sa svrhom“, ima humanitarni karakter te se i ove godine fokusira na podršku akcije obnove Srednje muzičke škole u Tuzli.

Među najljepše dvadeset i dvije djevojke iz BiH ove godine našla se i Azra Mehanović iz Olova. Azra  je rođena 15.novembra 2000 godine. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završila je u Olovu s prosjekom ocjena 5,00 bila je kandidatkinja za učenicu generacije.Ova mlada djevojka aktivna je u brojnim  humanitarnim, kulturnim , sportskim i edukativnim aktivnostima u NVO!
S ponosom ističe da je volonterka u Crvenom križu Olovo.Članica je i aktivistica Udruženja “Naše vrijeme “ i “Mreže mladih”  općine Olovo.
Ove godine upisla je Medicinski fakultet u Zenici na katedri za opću medicinu.
Odlično govori engleski jezik
i aktivna je  članica Agencije ABC – modeling godinu dana!

Azra je trenutno sa djevojkama na pripremama  za finalni izbor „Miss BiH za Miss Svijeta 2019“ u hotelu „Adria“ u Biogradu na moru.

– Ponosna sam sto sam ušla među 22 zvanično najljepše djevojke za izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2019. i što sam u društvu prelijepih i kvalitetnih djevojaka koje dolaze iz cijele BiH.
Drago mi je što sam dio ovog mozaika ljepote BiH.
Modeling gledam kao hobi, naučila sam dosta toga, stekla sam nova poznanstva i prijatelje, ali redovan studij  na fakultetu mi je primaran .
Od srca sam zahvalna svima na dosadašnjoj i budućoj podršci!,kaže Azra za naš radio.

Podsjetit ćemo na takmičenju izbor MISS F BiH 2019.godine u Tuzli  Azra  je bila među rijetkim djevojkama-takmičarkama koje su imale dva sponzora , a pogotovu iz lokalne zajednice iz koje takmičarka dolazi .Azru su podržala dva preduzeća iz Olova
kompanija ALMA & RAS Olovo i  JZU BRC AQUATERM Olovo.

Najveću podršku Azra Mehanović ima u svojoj porodici od oca Miralema i mame Samke kao i setre Alme. Porodica Mehanović se  ovom prilikom želi zahvaliti načelniku općine Olovo Đemalu Memagiću na finansijskoj podršci koju je pružio našoj  djevojci Azri Mehanović koja je prva djevojka iz Olova koja učestvuje na  izboru MISS BIH-za MISS SVIJETA 2019.


Za ovaj nivo takmičenja izbor MISS BiH- za MISS SVIJETA 2019 , za sada naša Azra ima jednog sponzora,a nadamo se da će uskoro dobiti i još jednog jer vremena je ostalo još malo. Takmičenje -izbor MISS BiH za MISS Svijeta je 13.oktobra.2019. godine u hotelu TERME Ilidža -Sarajevo koje ćemo moći pratiti u direktnom prijenosu na Federalnoj TV.

Za našu lijepu Azru pod rednim brojem 16.
možemo glasati na broj za televoting 096 840 816
Pozivi sa svih fiksnih i mobilnih mreža u BIH, cijena poziva je 1 KM + 17% PDV.

Dok djevojke odbrojavaju dane do finala i vrše svoje posljednje pripreme, krenulo je i glasanje za Miss Televoting BiH. Svaka od djevojaka ima i svoj broj, te možete birajući te brojeve glasati za svoju favoritkinju. Glasanje je vrlo jednostavno, putem svih fiksnih i mobilnih mreža u BiH i to tako što se bira jedinstveni broj 096 840 8– i redni broj kandidatkinje od 01 do 22. Brojevi za glasanje su otvoreni sve do kraja finalnog izbora Miss BiH 13.10. u direktnom TV prijenosu na FTV. Djevojka koja bude imala najveći broj poziva direktno ulazi u finale top 12 finalistica i osvaja lentu Miss Televoting BiH 2019. Osim toga, možete glasati i za Miss Internet BiH 2019, a ovu titulu ponijet će djevojka koja ima najviše važećih lajkova na svojoj fotografiji, a glasati možete na sljedećem linku: https://www.facebook.com/pg/Miss-Bosne-i-Hercegovine-za-Miss-Svijeta-200084223526890/photos/?tab=album&album_id=1155481921320444 Da bi lajk bio važeći potrebno je “lajkati” FB stranice Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta i Modna Agencija Abc Models, te zapratiti stranicu na Instagramu “Abc Models Mgmt International”.
Sretno svim finalisticama!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button