NGO i udruženjaOlovo

Zimnica članica FŽ”Sabina Jamaković”Olovo 12.oktobra u TC Bingo u Sarajevu

Članice FŽ”Sabina Jamaković” ove godine su vrijedno radile na realizaciji vlastitog projekta koji je podrazumijevao podršku u kupovini sadnog materijala ali i socijalno ugroženim porodicama.Naime,početkom ove godine , na raspisanom nagradnom konkursu “Odvažne i hrabre ,to ste vi”kompanije Bingo ,projekat FŽ”Sabina Jamaković” je nagrađen sa 5.000 KM. Proljeće i ljeto bilo je u znaku radova i prikupljanja plodova ,dok je jesen u radionici “Vrijedne ruke” ovih dana doslovna bila takva. Vrijedne ruke članica FŽ”Sabina Jamaković”danima su spremale zimnicu koja će se jednim dijelom naći i u domovima socijalno ugroženih porodica sa područja općine Olovo.

Predjednica Nihada Salibašić je zadovoljna urađenim poslom, sada slijedi distribucija i prodaja proizvoda.

-Zima može početi, naša zimnica je gotova. U subotu, 12. 10. u TC BINGO na Stupu u Sarajevu , a u okviru projekta ODVAŽNE I HRABRE, TO STE VI, možete posjetiti naše prodajne štandove. Naše domaće voće i povrće preredile smo u ajvar, pinđur, lovačku, šarenu te salatu od mrkve sa hrenom i bijelim lukom, pekmez od šljiva i šipka, te sokove od maline, višnje, kupine, drenjka, zove, žare, cvekle, mrkve i jabuke. Domaće je domaće. Domaće je najbolje,kaže Nihada.

Prihod od prodaje proizvoda znači nastavak rada na ostalim projektima FŽ”Sabina Jamaković”kao i podršku socijalno ugroženim porodicama na području općine Olovo.

Radio Olovo/A.M


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button