Olovo

Završeni radovi na oblaganju kamenom Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije u Olovu

Kako nam je saopštio glavni imama MIZ Olovo Esad ef.Pepić
na gradilištu kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije, povodom završetka radova na oblaganju džamije kamenom ,  zaklan je 17. po redu kurban koji je ovaj put donirao Midhat Sarajlić, inače nezaposleni otac tri kćerke.

 
-O daljim aktivnostima na izgradnji džamije razgovaralo se na  sastanaku u prostorijama MIZ Olovo sa predsjednikom Udruženja Ilmijje Nesib ef. Hadžićem, sekretarom Udruženja Sadžid ef. Ramićem, te službnikom Rijaseta IZ u BiH Mensurom ef. Pašalićem,kazao je za naš radio ef.Pepić.


Pored ovih važnih aktivnosti na gradilište kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije danas su sa domaćinima predsatvnicima MIZ Olovo obišli i ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske, hodže Hasan ef. Atli i njegovog pomoćnik mr. Samed ef. Omerdić.


 

Bila je ovo prilika za  potpisivanje Ugovora o suradnji između BRC“ Aqvaterm“ i Udruženja Ilmijje. Protokol potpisali direktor dr.Senad Selimović i Nesib ef. Hadžić. Svesrdnu pomoć i podršku u aktivnostima oko izgradnje džamije pružila je administracija Općine Olovo na čelu sa Općinskim načelnikom Đemalom Memagićam, na čemu je MIZ Olovo posebno zahvalan.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button