AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

NAŠE SLATKE NEDJELJNE POBJEDE

  Naša „Stupčanica“ ubjedljivom pobjedom od 3:0 protiv NK Žepče, u okviru 13.kola II Lige FBiH, ubilježila nove bodove. Strijelci su bili Karahmetović 2x i Mehanović 1. Bio je ovo još jedan susret u kome su dominirali naši momci. Sigurna igra i mnogo lijepih akcija nagrađivani su aplauzima velikog broja gledalaca na stadionu Danac.

Pred sam početak utakmice na stadion Stupčanice, u pratnji svog prijatelja Zulfera Garaplije stigao je naš maratonac Edin Pašić. Noseci poruku „ S ljubavlju za ozdravljenje Farisa Čelika“ on je jutros krenuo iz Sarajeva na 50 km dug maraton Sarajevo-Olovo. U tom njegovom humanom gestu koji je dogovoren i organizovan u saradnji sa olovskim udruženjem djece i omladine sa invaliditetom „Osmjeh Plus“, pridružio mu se maratonac i prijetelj Zulfer. Burno pozdravljeni od olovske publike oni su su u svom kratkom obraćanju publici  kazali da ovaj njihov gest ima za cilj da animira i mobiliše javnost na akciju pomoći hrabrom olovskom dječaku Farisu Čeliku koji se bori sa leukemijom. – Ovaj naš podvig poklanjamo Farisu i svoj bolesnoj djeci u želji i nadi da će pobjediti svoje bolesti. Kao što ovaj naš podvig traži napor, tako i svaka pobjeda traži od nas maksimalan angažman i maksimalno zalaganje. – Vjerujemo u naše pobjede, vjerujemo da posle svake tegobe dolazi olakšanje – kazao je za naš program Edin Pašić.

   Na putu do Farisove pobjede svojim slatkim programom pridružile su se i članice Foruma žena „Sabina Jamaković“ iz Olova. Ispred stadiona Danac one su postavile štandove na kojima su besplatno djeljeni kolači, a publike ja i ovaj put taj gest nagradila dobrovoljnim novčanim prilozima koje su odlagali u kutije za pomoć Farisu Čeliku postavljene na štandu. U izjavi za naš program predsjednica Nihada Salibašić u ime svih članica poželjela je brzo ozdravljenje Farisu i zahvalila građanima Olova i olovskoj publici na stadionu koji su prepoznali njihov trud i želju i to nagradili svojim novčanim prilozima.

Više o svemu, kao i tonske zapise sa ovih događaja slušajte u sutrašnjem izdanju našeg programa!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button