AktuelnoOlovoSport

SJAJNI REZULTATI SPORTSKOG STRELJAČKOG KLUBA „OLOVO“

Iako je osnovan prije samo devet mjeseci Sportski streljački klub „Olovo“ odličnim rezultatima zaokružuje svoju prvu takmičarsku godinu. Na jučer (03.11.2019.god,) održanom Federalnom prvenstvu u Zavidovićima seniori SSK „Olovo“ zauzeli su  3.mjesto, od ukupno 12 ekipa koliko je nastupilo na takmičenju. Munjić Nejra članica našeg tima također je, u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji, zauzela 3.mjesto, okitivši se bronzanom medaljom i peharom.

  • Ovaj sjajan uspjeh potvrda je predanog i kvalitetnog rada i našeg nastojanja da dobrim rezultatima, promovišući naš grad, vratimo ovaj sport u Olovu na staze stare slave. Da smo na dobrom putu i da ovaj uspjeh nije slučajan potvrdili su prije mjesec dana i naši kadeti koji su, također  u konkurenciji 12 ekipa, zauzeli 4. mjesto na Federalnom prvenstvu za kadete u Novom Travniku – kazao je gostujući u našem programu Alija Zukić trener SSK „Olovo“.  
  •  Na ovom prvenstvu naš Admir Hasanspahić u pojedinačnoj konkurenciji okitio se srebrenom medaljom i peharom za osvojeno 2.mjesto – kazao je Zukić.

Iako se u Federalnu ligu, gdje se takmiči 12 klubova, ušlo sa zakašnjenjem od dva kola, naš klub je uspješno okončao ovu sezonu, najavljujući ovim rezultatima još bolji plasman u narednoj sezoni koja počinje na proljeće.

  •  U međuvremenu nastavljaju se treninzi u Sportskom centru gdje je smještena streljana i gdje zahvaljujući Centru za kulturu i sport i općini Olovo, imamo dobre uslove za rad.  Mi smo do sada imali skromnu budžetsku pomoć od općine Olovo, kao i sa nivoa ZDK. Nadamo se da će ovi rezultati donijeti i veću podršku našem klubu – kazao je, između ostalog, gostujući u našem programu trener Alija Zukić.

Ono što je svakako važno napomenuti da je kroz Klub prošlo do sada oko 60 članova, da ih trenutno 20 ima takmičarski status, a da odličnu bazu predstavlja streljačka sekcija MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ koja broji oko 45 učenika.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button