Humanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovoVijesti iz BiH

Belma Trakić dobitnica priznanja “Volonter godine” Crvenog križa Federacije BiH

Na manifestaciji održanoj u povodu Međunarodnog dana volontera 5.decembra  u  Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Crveni križ Federacije BiH , svečano je uručio priznanja “Volonter godine”, za naročito izuzetne rezultate u volonterskom radu tokom 2019. godine.

Među brojnim dobitnicima i dobiticama ovog priznanja je i Belma Trakić članica Organizacije CK Olovo i predsjednica CK Mladih općine Olovo.Belma   je volonter ove organizacije dvije godine i kaže da joj j ebilo čast i zadovljstvo biti među dobitncima koji su volonteri mnogo više godina.

Nakon što smo joj čestitali na ovom laskavom priznanju na naše pitanje šta za nju zanči ovo prizanje Belma kaže;

-Ovo priznanje je svakako motivacija za jos veći angažman, ne samo mene kao pojedinaca, nego za sve mlade iz Olova. Zamislite, iz malog mjesta, a takvo priznanje, može samo značiti da ste na dobrom putu i da zaista radite dobre i humane stvari.

Belma je rođena 13.06.1996.godine u Olovu .Osnovnu školu je završila u Carevoj Ćupriji, zatimje završila srednju Hotelsko-turističko-tehničku u Olovu. Kako nije mogla da upiše fakultet odlučila je biti društveno korisna, dok ne nađe posao u svojoj struci. Prvo je počela sa volonterstvom u ” Dječijem kutku” u Carevoj Ćupriji, čiji rad je podržala organizacija World Vision. Nakon zatvaranja Dječijeg kutka, počinje sa volonterstvom u Crvenom križu u Olovu. Osim ovih organizacija, Belma je aktivna na gotovo svim društvenim događajima u svoj mjesnoj zajednici ali i na općinskom nivou.Belma je nažalost još uvijek nezaposlena.

Ova uvijek vedra i nasmijana  djevojka na kraju ima i porku  za sve mlade.

-Kako mi nismo samo budućnost ovog društva, potrudimo se da generacije koje tek dolaze,vide da ima još nade i dobrog u nama i oko nas. Pomozimo onima kojima je nekada i naša lijepa riječ dovoljna, a da ne pričamo, o starim, iznemoglim, onima koji doista nemaju, onima kojima je potrebna krv, onima kojima je potrebna i prva pomoć,kaže Belma.

Možemo biti ponosni na ovu mladu i hrabru djevojku čiji su trud i rad prepoznali prvo u OOCK Olovo a potom i  F BiH.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button