OlovoSport

Održan prvi trening u Školi odbojke za djevojčice

Na radost brojnih roditelja i djevojčica u Sportskom centru u Olovu, od ponedeljka 09.12.2019. godine, počela je sa radom Škola odbojke za djevojčice.


Kako nam je kazao Adnan Hodžić prof.sporta i tjelesnog odgoja na prvom treningu je bilo 35 djevojčica. Na ovaj korak  Adnan se odlučio  zbog zainteresovanosti brojnih roditelja i djevojčica koje su zavoljele odbojku školi na časovima tjelesnog odgoja.

– Pozitivno sam iznenađenen odzivom zainteresovanih djevojčica .Već sada mogu reći da ćemo raditi u dvije grupe sa mlađim i starijim uzrastom.Želja nam je da uključimo što veći broj djevojčica koje žele da se bave ovim sportom .Za sve prijavljene djevojčice prvi mjesec u školi odbojke je besplatan,kaže trener Adnan.

Treninzi će se održavati u Sportskom centru Olovo ponedeljkom i četvrtkom u 15:45 sati. Prijave su u toku i sve zainteresovane mogu doći i prijaviti se u nekom od pomenutih termina .Više informacija
kod Adnana Hodžića na mob: 061/932-153

Važnost fizičke aktivnosti a pogotovo aktivnog bavljenja sportom u današnje vrijeme kada su djeca okupirana brojnim izazovima sve više shvataju kako roditelji tako i djeca.

Brojna istraživanja govore da je sve više djece sa smetnjama u psiho fizičkom razvoju zbog manjka fizičke aktivnosti uzrokovane sjedilačkim navikama pred računarima i mobilnim telefonima.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button