OlovoSport

Sportski streljački klub Olovo dobio novu opremu

Sportski streljački klub Olovo koji je ovih dana navršio godinu dana od svog osnivanja može biti više nego zadovoljan postignutim rezulatatima za kratko vrijeme. Jedan od pozitivnih iskoraka je vizuelna identifikacija kluba odnosno nabavka trenerki za članove.Zahvaljujući prvenstveno ostvarenim dobrim rezultatima članova kluba na pojedinačnim i ekipnim takmičenjima u toku protekle godine ukazala se potreba za nabavkom dodatne opreme kaže za naš radio predsjednik kluba Alija Zukić.

-Ovom prilikom se želimo zahvaliti BRC „Aquaterm“koji je izdvojio polovinu sredstva za nabavku opreme tako da su ostatak finansirali sami članovi.Sedamnaest članova kluba sada ima nove trenerke čija je ukupna vrijednost 1.200 KM ,ističe predsjednik Zukić.

Treba pomenuti da je donator opreme za nabavku dvije streljačke jakne i troje rukavice u vrijednosti oko 600 KM Almir Zukić , član prijeratnog Streljačkog kluba Olovo istakunti sportista i dobitnik brojnih medalja na takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji.

Zahvaljujući podršci Centra za kulturu,sport i informisanje koji su na besplatno korištenje ustupili prostor za streljanu uslovi za treniranje su izuzetno dobri što doprinosi i sve boljim rezultatima koje postižu članovi kluba  na takmičenjima.

Ono što je svakako važno napomenuti da je kroz Klub prošlo do sada oko 60 članova, da ih trenutno 16 ima takmičarski status, a da odličnu bazu predstavlja streljačka sekcija MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“.Takmičarska sezona počinje u martu za one koji se žele okušati u sportskom streljaštvu nikad nije kasno da se priključe jer vrata kluba su uvijek otvorena. Možete ih potražiti u Sportskom centru Olovo ili kontaktirati putem njihove facebook stranice SSK Olovo.

Ostaje nam samo da im čestitamo na dosadašnjim postignutim rezultatima i poželimo mnogo sreće i uspjeha na predstojećim.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button