ObrazovanjeVijesti iz BiH

Donirajmo sredstva za prototip izuma koji štititi električnu mrežu i električne uređaje u svako domu

Četiri visočka srednjoškolca, koji čime Smart Circuit Breakers tim (SCB), o čijem uspjehu smo i ranije pisali, ovog puta pokrenuli su kampanju prikupljanja sredstava za učešće na prestižnom SDG Business Weeku 2020, gdje će potražiti potencijalne investitore za svoj tehnološki izum.

Njihov projekt koji su predstavili na “Start me up” takmičenju za srednjoškolce, jednom od najprestižnijih takmičenja ove vrste u BiH, osvojio je treće mjesto i automatski plasman na SDG Business Week. No, ovog puta potrebna im je pomoć i sredstva kako bi napravili prototip svog izuma, te finansirali putovanje i prezentaciju.

Projekt koji su nazvali SCB podrazumijeva kreiranje dopune za smart home sisteme, u vidu “pametnog sistema” koji će štititi električnu mrežu i električne uređaje u svako domu.

“Dakle, naš projekat mijenja standardne automatske električne osigurače i na taj način svim našim kupcima daje slijedeće benefite: veća sigurnost električnih vodova i potrošača, bolji uvid u potrošnju električne energije, aplikaciju koja vas upozorava na uključene uređaje koje ste zaboravili, kao i alert sistem u slučaju nevremena, manjeg napona koji dolazi iz mreže, itd”, pojasnili su tada za naš portal članovi ovog tima.

Ovog puta, mladi visočki inženjeri trebaju našu pomoć da razviju ovaj projekt do kraja, stoga budite od onih koji podržavaju znanje, inovativnost i želju za kreacijom.

“Bili bi vam mnogo zahvalni ako ste u mogućnosti da nas podržite i donirate za naš projekat. Ukoliko želite, a ne znate donirati, javite se meni”, poručio je Omar Konjičanin.

Ukoliko se odlučite pomoći ovim mladićima, novac možete donirati pute GoFundMe kampanje:

Izvor ;visoko.co.ba

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button