AktuelnoOlovoOpćenitoSport

ZAVRŠEN MALONOGOMETNI ZIMSKI KUP „OLOVO 2020“ – „ZAM“ ODBRANIO TITULU, EKIPA UB „SENAHID BOLIĆ-BOLO“ NAJBOLJA U VETERANSKOJ KONKURENCIJI

Kasno sinoć u Sportskom centru Olovo završen je ovogodišnji malonogometni zimski kup „Olovo 2020“. Punih devet dana trajalo je nadmetanje 24 ekipe u seniorskoj i 12 ekipa u kategoriji veterana.   Tribine ispunjene do poslednjeg mjesta, fer i sportsko takmičenje i ponašanje, obilje fantastičnih poteza koje su pratile salve aplauza bila je stalna slika ovog sada prepoznatljivog sportskog događaja.   

Treći put, u četiri godine-koliko se organizuje ova sportska smotra, pehar pobjednika, zlatne medalje, dresovi i novčana nagrada od 3.500,00 KM pripala je ekipi „ZAM“ MC Sarajevo.

Drugoplasirana je bila ekipa Auto škole „START“ Olovo koja je, specifičnom i sjajnom igrom, pobrala nepodjeljene simpatije olovske publike. Njima je uz pehar i medalje pripala novčana nagrada od 1.500,00 KM.

Trećeplasirana je bila ekipa DMV „VAGE“ Tuzla, koja je u utakmici za treće mjesto savladala ekipu Čuništa. Uz pehar i medalje njihov trud nagrađen je i sa novčanom iznosom od 500,00 KM.

U kategoriji – Veterani titulu pobjednika turnira ponijeli su domaćini- ekipa olovskog udruženja boraca „Senahid Bolić- Bolo“ Njima je uz pehar pripala novčana nagrada od 500,00 KM.

Drugoplasirana je bila ekipa udruženja „Maloljetni borci općine Centar“ Sarajevo. Nagrađeni su peharom i novčanim iznososm od 300,00 KM.

Treće mjesto, pehar i novčana nagrada od 200,00 KM u kategoriji veterana pripalo je ekipi „Iverex“ Živinice. Dodjeljene se i pojedinačne nagrade u obje konkurencije.Seniori:

  • Najbolji golman – Adin Kadrić – „Alma Ras“ Olovo
  • Najbolji strijelac – Elmin Alić (7 golova) – Auto škola „Strat“ Olovo
  • Najbolji igrač turnira – Amel Handžić – „Zam“- MC – Sarajevo
  • Veterani:
  • Najbolji golman – Ismet Kaikčija – UB „Senahid Bolić – Bolo“
  • Najbolji strijelac – Ramiz Ibrahimović – UB „Senahid Bolić – Bolo
  • Najbolji igrač turnira – Tarik Rašidagić – Udruženje maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo.

Nagrade najboljima uručili su načelnik općine Olovo Đemal Memagić, direktor JZU BRC “Aquaterm” Senad Selimović, te Semir Degirmendžić predsjednik uprave NK “Stupčanica” Nagrađene su i sudije malonogometnog turnira: Sabrija Toplović, Sanel Alihodžić i Emir Delić koji su sjajno i profesionalno obavili svoj dio posla.

U ime organizatora riječi zahvale svim učesnicima uputio je Semir Degirmendžić predsjednik uprave NK „Stupčanica“ akcentirajući činjenice da turnir protekao bez ijednog ozbiljnijeg incidenta i da je ovogodišnji „ZIMSKI KUP“, samo po osnovu ulaznica, posjetilo preko 2500 gledalaca.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button