MuzikaOlovo

Mejrema Bešlija snimila svoju prvu dvostruko nagrađenu pjesmu “Rano moja nepreboljena”autora Muje Hodžića

Dr.Mujo Hodžić prima nagradu od Načelnika općine Iliža Senaida Memića

Danas vam predstavljamo pjesmu naše Mejreme Bešlija čije ime i uspjeh na dječijim muzičkim festivalima je već dosta puta pominjano i čije vrijeme tek dolazi.

Mejrema Bešlija sa dvije nagrade Ilidžanskog festivala

Podsjećamo ,među sedamnaest pjesama koje su na sceni Ilidžanskog Festivala 2019.god otpjevane u takmičarskom djelu, bila je i pjesma „Rano moja ne preboljena“ za koju je tekst, muziku i aranžman uradio dr. Mujo Hodžić, a koju je otpjevala naša mlada i talentovana Mejrema Bešlija. Pjesma „Rano moja ne preboljena“ dobila je nagradu za najbolju muziku i nagradu za najbolji tekst.

https://www.facebook.com/radiolovo/posts/2049110155193482

Ovih dana dočekali smo i studijsku verziju pjesme koju je Mejrema objavila na svom YuoTube kanalu sa porukom;

-Dragi moji, imate priliku poslušati moj studijski prvijenac “Rano moja nepreboljena”. Pjesma je nastala u periodu januar – april 2019. u muzičkom ateljeu autora Muje Hodžića, te je na festivalu narodne muzike “Ilidža 2019” osvojila dvije nagrade: za najbolji tekst i najbolju muziku. Konačnu studijsku verziju smo spremali u studiju maestra Marina Meštrovića tokom januara ove godine. Veliko hvala mojoj porodici i prijateljima na neizmjernoj podršci tokom proteklih mjeseci u kojima smo vrijedno radili da bi konačna verzija pjesme bila što bolja. Hvala autoru Muji Hodžiću na ukazanom povjerenju. Posebnu zahvalu upućujem vrhunskom producentu Marinu Meštroviću na konačnoj verziji pjesme. Pratite moj rad, uskoro slijedi video!

Vokal: Mejrema Bešlija Tekst / muzika / aranžman: Mujo Hodžić Harmonika: Mujo Hodžić Bass: Kenan – Noke Imamović Back vokal: Mensura Bajraktarević Produkcija / miks / mastering: Marin Meštrović (Studio Amadeus)

Mejremu Bešlija zapratite i na Facebooku i Instagramu: https://www.instagram.com/mejremabesl…

Podsjetimo Mejrema je osvojila zapaženo treće mjesto na 9.Radijskom festivalu Radio Žepča 2017.godine kao učenica OŠ“Olovo“ tada je pjevala pjesmu od Nine Badrić“Dodiri od stakla“.Mejrema je učenica trećeg razreda srednje Medicinske škole u Sarajevu a muzikom se bavi još od malih nogu.

U našem programu uskoro ćemo ugostiti autora muzike i teksta Muju Hodžića i našu Mejremu Bešlija koji opet nešto spremaju.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button