AktuelnoOlovo

BEZ STRUJE VELIKI BROJ NASELJA NA PODRUČJU OPĆINE OLOVO

Olujno sniježno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje naše općine, osim otežane putne komunikacije, uzrokovalo je i prekide u snadbjevanju elekričnom energijom velikog broja naselja . U razgovoru sa Hasanom Smajićem rukovodiocem PJ Elektrodistribucije u Olovu saznajemo kako su, uglavnom zbog pada stabala, oštećeni brojni niskonaponski vodovi. Izvaljena stabla oštetila su elektro-mrežu na odjeljcima za Kolakoviće, Krajšiće i Klis, te su ova i druga naselja na ovom potezu od sinoć bez električne energije. Visoki sniježni nanosi na ovom području otežavaju pristup i rad ekipa koje su od sinoć na tom terenu.

Solunski dalekovod, sa koga se snadbjeva većina naselja niz rijeku Krivaju, također je oštećen na nekoliko mjesta i u toku je snacija kvarova. Područje Careve Ćuprije prespojeno je sinoć na dalekovod Vozuča te je snadbjeveno strujom.

Grad i ostali djelovi općine, poput poteza prema Bakićima, imaju uredno snadbjevanje strujom.

Na vaše brojne upite kada će doći do stabilizacije stanja I ponovnog uspostavljanja napajanja svih djelova naše općine, u našoj elektrodistribuciji, nismo mogli dobiti odgovor, s obzirom na brojna oštečnja na mreži, kao i otežane uslove pristupa sa kojima se ekipe na terenu suočavaju. Kako su svi ljudski kapaciteti sinoć i jutros stavljeni u službu popravke kvarova, nadati se da će tokom dana većina naselja dobiti struju.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button