AktuelnoKulturaOlovoOpćenito

SOLUN DOMAĆIN PROGRAMU ZA DAN NEZAVISNOSTI

U povodu predstojećeg 1.Marta – Dana nezavisnosti BiH, nakon polaganja cvijeća na centralnom spomen obilježju u Olovu- na Trgu Senahid Bolić – Bolo, vijećnici OV Olovo, predstavnici udruženja, Javnih ustanova, organizacija i brojni građani uputili su se u Solun gdje je ove godine organizovan prigodan program ovim povodom.

U O.Š “Hasan Kikić” u Solunu prvo je održana svečana sjednica OV kojoj je uz vijećnike prisustvovao i dobar broj drugih gostiju. Sjednicu je otvorio i na značaj 1.marta i referenduma održanog 1992.godine, podsjetio zamjenik predsjedavajuće Općinskog vijeća Emir Merdan.

Prisutnim se potom obratio načelnik općine Olovo g-din Đemal Memagić koji je uz čestitiku prisutnima, između ostalog, kazao da se domovina brani i čuva predanim radom, odgovornošću i stalnim nastojanjem da se, ne zaboravljajući prošlost, u potpunosti okrenemo budućnosti i svako na svom mjestu i u skladu sa svojim mogućnostima učini maksimum napora da BiH bude bolja i prosperitetnija.

Vijećnici, građani i učenici OŠ “Hasan Kikić” Solun, potom su se u zajedničkoj povorci, sa zastavama BiH, uputili na plato centralnog šehidskog mezarja u Solunu, gdje svake godine, ovim povodom, učenici i njihovi nastavnici organiziraju prigodan program.

Predhodno su na novoizgrađeni kameni prostor u kompleksu mezarja gdje će biti ispisana imena svih pokopanih delegacije položile cvijeće i odale počast onima bez kojih ni BiH ni ovakvih manifestacija ne bi bilo.Uz prisustvo predstavnika MIZ Olovo cvijeće i dužnu počast, uz učenje dove, odale su delegacije Općinskog vijeća Olovo, Kabineta općinskog načelnika, Porodica šehida i poginulih boraca, RVI i JOB-a.

Uslijedio je potom, na platou šehidskog mezarja, prigodan programski performans koji su pripremili učenici O.Š. iz Soluna. U pola sata programa, svojim sjajnim izvedbama patriotskih poema, pjesama, ilahija i recitala naši su osnovci pokazali da duboko osjećaju i ljube svoju domovinu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button