AktuelnoVijesti iz BiH

TUŽITELJSTVO BIH ODLUČNO ĆE PROCESUIRATI SVE POJAVE UGROŽAVANJA ZDRAVLJA I SIGURNOSTI GRAĐANA U OKVIRU SVOJE NADLEŽNOSTI


Efikasno otkrivanje i procesuiranje svih kaznenih djela koja bi mogla ugroziti zdravlje i sigurnost građana, a u svezi sa spriječavanjem i zaštitom širenja korona virusa COVID-19, od izuzetne je važnosti jer se pokazalo da neodgovorno i nezakonito ponašanje pojedinca, može prouzročiti nesagledivu štetu za građane.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama za provođenje zakona, sa kojima ostvaruje suradnju, prati dešavanja iz svoje nadležnosti, vezana za počinjenje kaznenih djela, koja bi mogla dovesti u opasnost zdravlje i sigurnost građana.

Procesuiranje kaznenih djela iz nadležnosti Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koja se odnose na ugrožavanje zdravlja i sigurnosti građana, imat će prioritet u radu i žurnost u postupanju, a naročito kada su počinitelji službene osobe.  

Nezakonito i neodgovorno ponašanje službenih osoba i pojedinaca, može prouzročiti nesagledivu štetu, te je bitno da Tužiteljstvo BiH, kao i sva druga nadležna tužiteljstva u BiH, bez odlaganja procesuiraju počinitelje.

Tužiteljstvo BiH, poziva sve građane, da prijave nadležnim institucijama saznanja o svakom  nepoštivanju odluka nadležnih institucija, te neodgovornom i nezakonitom ponašanju, kako bi se spriječile i prevenirale posljedice ovih kaznenih djela.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button