AktuelnoObrazovanjeOlovoOpćenitoZdravlje

Učenici OŠ”Olovo”u izolaciji na svojim prozorima okačili poruke “Ostanite kući”

Ove neobične dane kada nam je svima zdravlje na prvom mjestu,u vrijeme kada su nastavnici i učenici kod svojih kuća i komuniciraju putem telefona i računara u okviru on line nastave kreativnosti ne manjka.

Na našu adresu stižu primjeri od naših učiteljica i nastavnika.

Učiteljica u OŠ „Olovo“ Emina Helja poslala nam je fotografije svojih učenika IV b razreda, sa njenom pričom o uspješnoj  kominakciji  sa učenicima i roditeljima.

-11.03.2020.god u poslijepodnevin satima dobili smo obavjestenje kojeg smo se svi pribojavili OBUSTAVA NASTAVE DO DALJNJEG ali se nastavlja u vidu konsultativne nastave. Trebalo je brzo organizovati i prilagoditi časove online konsultativnoj nastavi i uputiti roditelje,sto su svi nastavnici u koordinaciji sa direktorom i uradili. Od ranije postoji odlicna saradnja sa roditeljima,tako da smo i to riješili brzo bez većih poteškoća. Roditelji su se odlično snašli u ovoj online konsultativnoj nastavi i  ulozi,ja ih nazivam mojim asistentima u nastavi. Redovno razmjenjujemo zadatke i obaveze. Svi časovi su realizovani a da je tako znamo jer nam svakodnevno šalju audio snimke i slike…,a na zasluženi proljetni raspust idemo sa porukom koju smo realizovali na jednom od časova likovne kulture i islamske vjeronauke,kaže učiteljica Emina.

Ovo je samo jedan primjer kako rade nastavnici ,učiteljice,djeca i roditelji naših škola.Naravno nema potrebe i nemoguće bi bilo prikazati sve ali ovom prilikom odajemo počast svim prosvjetnim radnicima koji su ostali posvećeni komunikaciji sa svojim učenicima u ovo vrijeme kada im je potrebno da ostanu zdravi,maštoviti i kreativni u vrijeme izolacije.Maske za zaštitu od virusa i poruke koje su okačali na svoje prozore znak je koliko nam je važno da ostanemo u kontaktu sa svojim prijateljima ali nam je u ovom trenutku najvažanije zdravlje svih nas.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button