AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoOpćenitoZdravlje

Nastavlja se humanitarna akcija olovskih volontera -u toku aukcija dresova

Olovski volonteri u humanoj misiji prikupljanja sredstava za osobe u stanju socijalne potrebe,osobe sa invaliditetom,starije od 65 godina kojima je zabranjeno kretanje.Evo šta je za naš radio kazao Ibro Hadziabdić o jučerašnjem danu na terenu.

-Danas smo imali na raspolaganju 200 KM od naše sugrađanke i njenog brata iz Švedske, utrošili smo 175 KM i ostalo je još 25 KM za sljedeće porodice. Dobili smo večeras 20 KM i danas je uplaćeno 75€ iz Njemačke ali ćemo novac moći podići tek u ponedjeljak (30 KM nam stoji ‘zarobljeno’ već 3 dana jer je jedan mladi fudbaler iz Dervente uplatio preko pošte i umjesto Olovo stavio grad Sarajevo, ali riješiti ćemo i to u ponedjeljak). Novac smo usmjerili na tri kuće Saliha Čakal – stara majka koja živi sama ,Abdulah Cerić – demobilisani borac bez primanja, te još jednoj porodici ime poznato nama i CZ Olovo. Da vam Allah da svaki hair plemeniti ljudi, što vjerujete i podržavate svaki dan sve ovo! Veliko hvala u ime nas i ovih porodica koje ne prestaju da vam se zahvaljuju. JOŠ JEDNU MJESNU ZAJEDNICU SMO SA SPISKA KOJI SMO DOBILI OD CZ OBSKRBILI! IDEMO DALJE I VOLIM VAS!!!

Kako bi nastavili akciju za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva na području općine Olovo i dalje su na aukciji dresovi koje smo do sada ponudili kao i dres našeg Edina Višće. NAJVEĆI PROMOTOR GRADA OLOVA U SVIJETU FUDBALA, EDIN VIŠĆA! NAJBOLJI IGRAČ TURSKE LIGE, STANDARDNI A REPREZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINI. POČETNA CIJENA JE 100 KM, KAO I SVAKOG DRESA DO SADA. Kompletan novac od prodaje će biti usmjeren za pomoć starijih osoba ili osoba sa invalidaliditetom NA PODRUČJU OPĆIEN OLOVO. HVALA SVIMA!

Više informacija na facebok profilu https://www.facebook.com/agent.hadziabdic

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button