AktuelnoOlovo

OLOVO BEZ OBOLJELIH OD KORONAVIRUSA – NA SNAZI I DALJE MAKSIMALNE MJERE ZAŠTITE

Prema jutrošnjem izvještaju iz Doma zdravlja Olovo stanje na današnji dan ( 30.03.2020.godine u 08 h.) je slijedeće:

  • Bez registrovanih slučajeva zaraze
  • Broj lica u izolaciji je 150.
  • U odnosu na spisak od jučer ova mjera je prestala za 3 osobe.
  • Registrovana tri dolaska iz inostranstva i to jedan dolazak iz Austrije, a dva vozača koji su već na spisku za izolaciju,  njima se mjera produžava na narednih 14 dana od ovog dolaska.
  • Sa ovog spiska 8 osoba boravi u drugim općinama.
  • Niko od lica sa spiska u proteklih 24 h nije prijavio nikakve simptome koji se mogu povezati sa COVID -19 , niti su iskazali potrebu za psihološkom podrškom.
  • Svi zdravstveni radnici su dobro.

Zahvaljujem se svima na predanom i odgovornom radu! – stoji u jutrošnjem izvještaju koji je kriznom štabu prezentirao direktor Doma zdravlja Olovo Izudina Kućanovića

A prema izvještaju koji je Kriznom štabu naše općine prezentirao k-dir PS Olovo Amir Džinić u protekla 24 sata pod nadzorom su bila 152 lica, od čega je 9 lica nastanjeno na području drugih općina! Šest lica nije zatečeno na adresi – radi se o vozačima. Ostali su poštovali mjere izolacije! Nije registrovano nepoštivanje policijskog sata!

Kada smo već kod policijskih zadataka kažimo da je iza nas izuzetno miran vikend u kome, prema izvještaju naše PS Olovo, nije bilo događaja ni iz oblasti kriminaliteta, niti javnog reda i mira.

Ostanite dosljedni disciplini, odgovornosti i ponašanju koje će doprinijeti da iz ove borbe izađemo uskoro kao pobjednici. Ostanite kući, a ako  morate izlaziti poštujte naredbe i preporuke o nošenju maske, distanci i svim mjerama opreza. Ostanite i na našem talasu mi smo tu za vas na ovoj frekvenciji  i dalje 24 sata. 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button