AktuelnoOlovo

STANJE U OLOVU NA DAN 08.04.2020.god. u 08:00 SATI

Jutrošnji izvještaj iz Doma zdravlja Olovo:

  • Broj osoba u izolaciji je 100.
  • U odnosu na jučerašnji dan ova  mjera je prestala za 4 lica koji su boravili u Banovicima.
  • U izolaciju su ušla  2 nova lica od čega 1 dolazak i 1 njegov kontakt.
  • U protekla 24 sata niko od lica koja su u izolaciji nije prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19, niti je tražena psiholoska potpora.

Iz Doma zdravlja su izvjestili da su prema ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo pokrenuli inicijativu da se jasnije definiše put naših pacijenta u zdravstvenom sistemu u ovim otežanim i promjenjenim uslovima rada. Konrektno je zatraženo da se ovisno o potrebi, uz postojeći ugovor sa UKCS, obezbijedi i ugovor sa Općom bolnicom u Sarajevu jer su sada u Sarajevu podijeljene nadleznosti izmedju UKC Sarajevo i Opće bolnice.

Na press konferenciji Federalnog ministra zdravstva neki od ovih zahtjeva su izneseni kao zahtjevi i naredbe Federalnog ministra te iz tog razloga u Domu zdravlja Olovo smatraju da će  određene nejasnoće u funkcionisanju i nadležnostima u sistemu zdravstva biti brzo razjašnjene. I dalje apelujemo na stanovnistvo za krajnju ozbiljnost i poštivanje svih preporuka na sprečavanju epidemije – stoji u jutrošnjem izvještaju Doma zdravlja Olovo Opštinskom štabu CZ.

Izvještaj iz PS Olovo

  • U protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 102 lica, od čega se 5 nalazi na području drugih općina! Od preostalog broja lica 8 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!
  •  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih izdatih naredbi!

Od ostalih olovskih aktuelnosti u ovom zbirnom pregledu prenosimo Informaciju iz JKP Biostica da je jutros, zbog kvara na gradskoj vodovodnoj mreži gradsko područje ostalo bez vode. Kvar će prema poslednjim informacijama (9:00 sati) biti otklonjen u naredna dva sata. Iz JKP „Bioštica“ mole stanovništvo za razumjevanje.

Podsjetit ćemo također još jednom na apel iz Civilne zaštite o maksimalnom suzdražavanju i izbjegavanju paljenja trave i niskog rastinja tokom aktuelnih proljetnih radova. Ova su djela prijetnja sigurnosti ljudi i imovine i u ovim vanrednim okolnostima mogu imati nesagledive posljedice. Ovakvi će postupci stoga biti najstrožije zakonski sankcionisani.

Ostanite uz naš program. Mi smo vama najbliži Radio!

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button