AktuelnoOlovoOpćenito

JUNACI VANREDNIH OKOLNOSTI

Postoji potreba da u ovim vanrednim okolnostima prouzrokovanih borbom sa pandemijom koronavirusa posebno istaknemo one koji svojim svakodnevnim angažmanom doprinose da naši životi u ovoj svojevrsnoj izolaciji i ograničenosti funkcionišu i teku bez velikih lomova i poremećaja.

Najistureniji u ratu sa koronavirusom svakako su naši zdravstveni radnici. Znamo da ih ova situacija maksimalno iscrpljuje, znamo da su svakodnevno izloženi ovoj bolesti, stresu i vanrednom angažmanu dok brinu za naše zdravlje. Stoga im ovom prilikom i na ovom mjestu odajemo posebno priznanje.

Policijski radnici, naši vrijedni čuvari reda, uz danonoćnu brigu o sigurnosti, na svoja su pleća preuzeli i teret kontrole poštivanja svih mjera izolacije, svakodnevno obilazeći na stotine olovskih domova diljem naše općine. Svakako da za takav svoj angažman zaslužuju epitete heroja i našu punu podršku.

Pripadnici Civilne zaštite, čiji štab svakodnevno rukovodi svim aktivnostima na području naše općine vezanim za ovu vanrednu situaciju, uz vatrogasce, komunalne radnike, sanitarnu službu i uposlenike pojedinih općinskih službi, također svakodnevno brinu o dezinfekciji, čistoći, protivpožarnim mjerama i uslugama prema našim građanima.

U prvom ešalonu ove borbe i aktuelnog stanja svakako su i naši radnici u trgovinama, marketima,  samoposlugama, pekarama, kao i svi radnici koji nisu prekinuli svoje radne obaveze i stoje nam na usluzi. U svom radu svakodnevno su izloženi rizičnim kontaktima sve da bi naši životi bili lakši i normalniji. Hvala im!

Da naša djeca ne trpe, da ne gube obrazovni kontinuitet, brinu se naši prosvjetni radnici, koji su vrlo brzo uspjeli se prilagoditi aktuelnom trenutku i koristeći internet nastavili sa online nastavnim procesom. Naši su prosvjetari bili i ostali ispred nas!

Posebno priznanje odajemo ovom prilikom i svim predsjednicima i Savjetima olovskih MZ koji su svakodnevno aktivni u svojim MZ. Potom humanitarcima i volenterima, Crvenom križu i svim aktivistima na polju prevazilaženja ovog stanja. Za slučaj da smo, greškom, zaboravili pomenuti neku posebnu kategoriju ispravljamo javnom pohvalom svim stanovnicima Olova na njihovom diciplinovanom, odgovrnom i krajnje primjernom ponašanju aktuelnom trenutku. A i mi smo tu negdje jel?! Vaš radio.olovo.ba

Umjesto balkonskog aplauza pozdravimo junake ovog vremena sa vašim lajkom ili prigodnim komentarom! Do pobjede, boljeg i ljepšeg ambijenta!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button