AktuelnoOlovoOpćenitoZdravlje

Na području općine Olovo 40 osoba u izolaciji,nema oboljelih od Covid-19,na dan 18.april 2020.godine

Na današnjoj telefonski održanoj sjednici Štaba CZ Olovo direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović je saopštio informacije o stanju na dan 18.04.2020.u 8.00 sati.
Broj osoba u izolaciji je 40.
U odnosu na jučer mjera je prestala za 14 lica,novih nije bilo.
-U protekla 24 sata imali smo 1 dolazak na područje općine,ali iz Hercegovine. Osoba je kontaktirana i nakon provedene epidemiološke ankete procijenjeno je da nema elemenata da se predloži mjera kućne izolacije. Licu je,opreza radi savjetovano da  reducira kontakte kretanje na teritoriji naše općine do povratka na posao.
Također u protekla 24 sata je urađeno jedno testiranje na COVID-19 , obaviješteni smo od strane UKC Sarajevo da je nalaz negativan!

I pored ovog nalaza procijenili smo da se mjera kućne izolacije za ovo lice i njegovu porodicu nastave do isteka vremena predviđenog rješenjem.
Niko od lica pod zdravstvenim nadzorom nije prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
Nije bilo zahtjeva za psihološkom potporom.
Molimo na krajnju ozbiljnost i pridržavanje svih mjera zaštite!

Prema informacijama iz PS Olovo u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 54 lica. Od  navedenog broja  7 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i dok je jednom licu izdat prekršajni nalog sa novčanom kaznom od 200,00KM zbog nepostivanja Naredbe o kretanju za lica mlađa od 18 i starija od 65 godina. Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama! Izvršena pratnja dva lica kojima je izdato rješenje za karantin u Tuzli i četiri lica-migranta do granice sa Tuzlanskim kantonom.

Molimo stanivništvo da poštuje naredbe Štaba CZ Olovo,kao i drugih nadležnih štabova i zdravstvenih institucija i radnika, kako bi smo što prije izašli iz trenutnog vanrednog stanja.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button