AktuelnoOlovoZdravlje

Dok traju mjere na suzbijanju epidemije olovski vatrogasci se bore sa požarima,slika je 20.aprila 2020.godine

Srdačan pozdrav cijenjeni slušatelji ,čitatelji posjetioci naše internet i facebook stranice.Ponedeljak je 20.april i još uvijek su na snazi naredbe i preporuke nadležnih u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.S tim u vezi i naše prve jutarnje informacije započinjemo sa izvještajima iz DZ i PS Olovo.

Na danas održanoj telefonskoj sjednici Općinskog štaba CZ Olovo direktor DZ Olovo Izudin Kućanović je saopštio stanje na dan 20.04.2020.u 8.00 sati :
Broj osoba u izolaciji je 37,nije bilo isteka mjere u protekla 24 sata.
U izolciji dvoje novih lica (vozači).
Predhodnog dana niko od lica koja su pod zdravstvenim nadzorom nije prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
Nije bilo novih testiranja.


-Zahvaljujemo se svim licima koja se trenutno nalaze pod mjerom zdravstvenog nadzora na korektnom  i disciplinovanom ponašanju i saradnji!
I dalje pozivamo stanovništvo na krajnju ozbiljnost i poštivanje svih naređenja i preporuka,saopšteno je iz DZ Olovo.

Iz PS Olovo danas je saopšteno,

u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo je 35 lica. Od  navedenog broja  7 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi.  Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama. Izvršena pratnja tri lica kojima je izdato rješenje za karantin u Sarajevu. Policijski službenici PS Olovo su tokom proteklog vikenda vršili obezbijeđenje dva lica mjesta na kojima je došlo do požara.Na gašenju požara tokom vikenda bili su angažovani pripanici DVD Olovo i Vatrogasne jedinice CZ Olovo. U požaru u Gurdićima gorjelo je nisko rastinje i nije bilo veće materijalne štete dok je u požaru u Glavičnu potpuno izgorjela jedna kuća koja nije bila nastanjena.Vatrogasci su uspjeli lokalizovati požar jutros oko 1 i 30.Uviđaj na licu mjesta će biti će biti izvršen u toku dana uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara MUP-a ZDK.Protiv počinioca ili više njih koji su uzrokavali požar bit će poduzete zakonom predviđene mjere.

Molimo stanovništvo da se sudrži od paljenja vatre na otvorenom jer će za sve koji izazovu požar biti poduzete mjere kažnjavanja novčanom kaznom koje se kreću od 200 do 5.000 KM ili kazne zatvora.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button