AktuelnoOlovo

Stanje u Olovu na dan 20.04.2020.u 8h

Jutrošnji izvještaj koji štabu CZ naše Općine podnosi Dom zdravlja Olovo, uz evidentnu i najvažniju činjenicu da nemamo oboljelih od virusa COVID-19, izgleda ovako:

  • Broj osoba u izolaciji je 37. Nije bilo isteka mjere u protekla 24 sata. Novih je 2 (vozači).
  • Predhodnog dana niko od lica koja su pod zdravstvenim nadzorom nije prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
  • Nije bilo novih testiranja.
  • Zahvaljujemo se svim licima koja se trenutno nalaze pod mjerom zdravstvenog nadzora na korektnom i disciplinovanom ponasanju i saradnji! I dalje pozivamo stanovnistvo na krajnju ozbiljnost i poštivanje svih naredjenja i preporuka!

U izvještaju PS Olovo u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 35 lica. Od navedenog broja 7 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači! Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi. Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama! Izvršena pratnja tri lica kojima je izdato rješenje za karantin u Sarajevu. Budući da požar na kući u Glavičnu nije bio u potpunosti ugašen uviđaj o ovom slučaju će biti obavljen danas.

Podsjećamo u požaru koji je u noći sa 18/19 april izbio u selu Glavično izgorjela je nenastanjena drvena kuća. Iako je bio pod kontrolom požar je tinjao sve do jučer u 15 sati što je, kako ste čuli, razlog zbog kojeg nije izvršen stručni policijski uviđaj o ovom slučaju.

I mi vam poštovani šlušaoci i dalje savjetujemo disciplinovano i odgovorno ponašanje i poštivanje svih naredbi, mjera i preporuka vezanih za aktuelno stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button