AktuelnoOlovoPosaoPrivreda

Općinski načelnik Đemal Memagić sa predstavnicima “Sarajevogasa” razgovarao o priključku gasa za općinu Olovo

Danas je u kabinetu Općinskog načelnika Đemala Memagića održan prvi sastanak sa predstavnicima firme “Sarajevogas” d.o.o. na kojem se razgovaralo o mogućnostima  uspostave postrojenja snabdijevanja plinom područja općine Olovo.Uspostavom snadbijevanja Olova plinom,  kao jednog od glavnih izvora energije za područje općine Olovo,  bio bi omogućen brži razvoj industrijske zone kao i projekata koji bi u budućem periodu  doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta.Općina Olovo će u narednom periodu pristupiti izradi projekta i studije izvodljivosti za priključak gasa na poslovnu zonu i postojeće indsutrijske objekte koji iskažu interes za to.

Kako je izjavi za naš radio kazao načelnik Memagić postoji ideja za izgradnju fabrike za izradu medijapan ploča koja bi mogla zaposliti određeni broj ljudi.

-Iako je u toku borba za zdravlje, život ne može stati i radimo na otvaranju novih mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta,kazao je načelnik Memagić.

Predstavnici „Sarajevogasa“ iskazali su spremnost za relizaciju zamišljenog projekta i u narednih mjesec dana od Općine Olovo očekuju zahtjev sa projektnom dokumentacijom .

Kako je ovo prvi sastanak sa predstavnicima „Sarajevogasa“ , u narednom periodu otvara se mogućnost razgovora i o priključku plina  za domaćinstva.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button