AktuelnoOlovo

RAMAZAN MUBAREK OLSUN

U muslimanske domove večeras dolazi mjesec Ramazan – mjesec posta, mjesec blagoslova, mjesec radosti i odricanja, mjesec unutarnjih naših pobjeda, mjesec kada muslimani svjesno i namjerno zauzdavaju svoje strasti pokazujući da je duhovno iznad materijalnog.

Nikada u specifičnijim okolnostima muslimani u BiH ali i diljem svijeta nisu dočekivali ovaj sveti mjesec. Zbog pandemije korana virusa, mjera, naredbi i preporuka koje su tim povodom na snazi nema zajedničkih teravih namaza u džamijama, nema okupljanja na iftarima, kretanja u postiftarsko i sehursko vrijeme.. O tome je, upućujući ramazansku poruku našim slušaocima i svim građanima, u našem studiju govorio glavni imam MIZ Olovo Esad ef. Pepić. Razgovor reprizno poslušajte u našem popodnevnom programu od 14:30 sati, te u večernjem terminu od 20:00 sati. Razgovor ćete uskoro moći pogledati i na našem youtube kanalu .

Radio Olovo i ove godine tokom mjeseca Ramazana emitovat će prigodan program koji će osim emisije “U susret iftaru” emitovati i učenje Kur’ana sa prevodom u sehursko vrijeme po jedan džuz. U ime naše ustanove Centar za kulturu i informisanje i naše redakcije svima vama koji se radujete mubarek mjesecu Ramazanu od srca želimo RAMAZAN MUBAREK OLSUN!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button