AktuelnoOlovoZdravlje

25.april 2020.godine-Olovo nema oboljelih od COVID -19

Na današnjoj telefonskoj sjednici Štaba CZ Olovo direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović informisao je članove štaba o stanju na dan 25.04.2020.godine ;

Broj osoba u izolaciji je 26.
U odnosu na juče mjera je prestala za 4 osobe.
Novih je 4 od čega 1 dolazak (vozač) i 3 kontakta.
U protekla 24 sata niko od osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom nije prijavio tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
Pružena je psihološka podrška za jednu porodicu.
Nije bilo novih testiranja izolaciji.

-Sada očekujemo veću epidemiološku prijetnju na teritoriji naše općine zbog ukidanja karantina, jer će se sada svi dolasci iz inostranstva vraćati u svoje općine,te će sve osobe sa teritorije naše općine koje se trenutno nalaze u karantinima biti poslate u kućnu samoizolaciju.
Zato molimo sve građane na krajnji oprez i ozbiljnost,saopšteno je iz DZ Olovo.

U informaciji iz PS Olovo je saopšteno,

u protekla 24sata pod mjerama nadzora bilo 26 lica. Od  navedenog broja  9 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi.  Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama!

U Naredbi Federalnog štaba CZ naređuje se strogo pridržavanje mjera o nošenju zaštitne opreme maski i sl.poštivanje socijalne distance od namanje  2 m na javnim površinama i u zatvorenim javnim objektima.

Ovdje možete pročitatai i novu dopunu Naredbe Općinskog štaba CZ o radnom vremenu za pekare koje može trajati od 6.00 do 20.00 sati.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button