AktuelnoOlovo

Stanje na dan 28.04.2020.u 8h

Bez registrovanih slučajeva zaraze Olovo ulazi u još jedan aprilski dan. Uz tu najvažniju informaciju iz redovnog izvještaja Doma zdravlja Olovo evidentno je da se, nakon ukidanja obaveznog karantina na granici povećava se broj dolazaka i i na područje naše općine, a samim tim raste i broj osoba u izolaciji.

  • Broj osoba u izolaciji je 45. Nije bilo isteka izolacije za one kojima ta mjera traje. Novih 10 lica je stavljeno u izolaciju, od čega se u tri slučaja radi o povratku iz karantina uz 7 njihovih kontakata.
  • Nije bilo prijave tegoba koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.
  • Nije bilo novih testiranja.
  • U toku jučerasnjeg dana Dom zdravlja je zaprimio uputstvo od Ministarstva zdravstva za postupanje sa osobama koje izlaze iz karantina i po istom će se postupati- stoji u jutrošnjem izvještaju Štabu CZ Olovo iz našeg Doma zdravlja odakle i dalje aapeluju na krajnju ozbiljnost i postupanje po naredbama i preporukama!

U jutrošnjem izvještaju iz naše PS stoji kako je u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 35 lica. Od ovog broja 8 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači! Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi. Izvršena je pratnja jednog lica kojem je rješenjem određen karantin u Tuzli. Drugih novosti nije bilo!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button