AktuelnoOlovoZdravlje

29.april 2020-godine -Na području općine Olovo 50 osoba u izolaciji nema oboljelih od COVID-19

Na današnjoj telefonskoj sjednici Općinskog štaba CZ saopštene su najvažnije informacije o higijensko epidemiološkoj i bezbijednosnoj situaciji na području općine Olovo u posljednjih 24 sata.

Iz Doma zdravlja Olovo je saopšteno stanje na dan 29.04.2020. u 8.00 sati.
Broj osoba u izolaciji je 50.
U odnosu na juče mjera je prestala za 4 lica.
Novih je 9 od čega 4 dolaska iz karantina i 5 njihovih kontakata.
Niko od lica pod zdravstvenim nadzorom nije u protekla 24 sata prijavio tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.

-Danas planiramo uraditi testiranje za 1 lice koje je izašlo iz karantina, po uputi Ministarstva zdravstva  ga treba testirati.
Apelujemo na poštivanje svih mjera i preporuka za zaštitu od COVID-19,saopštio je direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović.

U izvještaju iz PS Olovo je saopšteno u protekla 24sata pod mjerama nadzora bilo 45 lica. Od  navedenog broja  8 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi. Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama.

Komandant OŠCZ Općinski načelnik Đemal Memagić je svim članovima štaba dao upute za predstojeći praznični vikend.

– Pošto ide vikend a ujedno i prvomajski praznici treba pooštriti mjere nadzora i kontrole vikend izletnika koji dolaze iz drugih opština.Poseban akcenat na ljude koji dolaze iz inostranstva. Zato svako mora preuzeti svoju odgovornost. Policija, Opštinski štab sa mjesnim odborima i povjerenicima , Dom zdravlja kao i svi ostali.Kršenje naredbi o zabrani okupljanja na javnom mjestu će biti sankcionisano.

-Želim posebno naglasiti i čestitati svima vama i građanima na dosadašnjem radu i poštivanju vandrenih mjera i još jednom pozvati na krajnju ozbiljnost kako bi i preko praznika i dalje ostali nezaraženi.Do konačnog cilja čestitam vam Prvi maj i želim dobro zdravlje vama i vašim porodicama kao i građanima Olova,kazao je Općinski načelnik Đemal Memagić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button