AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoPrivredaZdravlje

Diban Kolak vlasnik firme u Njemačkoj,Općini Olovo uplatio donaciju 10.072,52 KM

Na današnjoj sjednici Štaba CZ Olovo Merisa Kaljanac šefica Službe za ekonomske poslove Općine Olovo  je saopštila da je jučer 29.aprila 2020.godine na račun Općine Olovo doznačena donacija   od 5.150,00 EUR-a ili 10.072,52 KM u svrhu borbe protiv COVID -19. Sredstva je uplatio naš sugrađanin Diban Kolak koji već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj.

Ovo nije prvi a vjerovatno ni posljednji put da ovaj uspješni biznismen, koji je već 17 godina vlasnik privatne firme „D.Kolak“u Njemačkoj koja zapošljava 17 radnika i  bavi se građevinskim radovima ,pomaže svom rodnom gradu.Gospodina Kolaka smo kontaktirali u želji da mu se zahvalimo pitali ga o ovom humanom gestu u vrijeme pandemije i ekonomske krize koja je pogodila i općinu Olovo.

-Ja ne znam drugačije,to je od Boga dar , ponasam sam da mogu pomoći,kazao je kratko u izjavi za naš radio Diban Kolak.

Ovom prilikom Općina Olovo u ime svojih građana iskazuje zahvalnost na veoma značajnoj donaciji koja će nam pomoći da lakše prevaziđemo ova krizna vremena koja su nas sve zadesila,saopšteno je iz Općine Olovo.

Zahvaljujući pomoći naših uspješnih i vrijednih  sugrađana širom svijeta ,koji su do sada pomagali našoj općini u teškim vremenima , vraća se nada u lakšu i izvjesniju budućnost.Ovo je prilika da se svima njima u i me svih građana Olova još jednom zahvalimo i zaželimo im dobro zdravlje kao i njihovim porodicama do konačnog prestanka pandemije COVID -19 ,koja je ugrozila zdravlje ali i egzistenciju velikog dijela populacije kod nas i u svijetu.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button