AktuelnoOlovo

Stanje na dan 01.05.2020.u 8 h

Prema izvještaju iz Doma zdravlja Olovo pod mjerom izolacije i zdravstvenog nadzora 51 osoba. Nije u poslednja 24 sata bilo prestanka mjere za takva lica. U odnosu na jučerašnji broj 2 su nova lica ušla u izolaciju. U oba slučaja radi se o vozačima, od čega je jedan osiguranik Kantona Sarajevo, ali ce boraviti na našoj teritoriji. Nije u poslednja 24 sata bilo novih testiranja. Niko od lica koja su pod zdravstvenim nadzorom nije u ovom vremenu prijavio nikakve tegobe koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19. Svi zdravstveni radnici su dobro. Iz Doma zdravlja i dalje mole stanovništvo za krajnji oprez i poštivanje protuepidemijskih mjera.

Prema izvještaju iz PS Olovo u protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo 49 lica. Od ovog broja 5 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači i 1 lice na području druge općine. Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja samoizolacije i drugih naredbi. Zaprimljen je određeni broj zahtjeva građana za intervenciju policije po raznim osnovama! Drugih novosti nije bilo!

Iz našeg štaba jutros napominju da je naredbom FŠCZ produžen rok naredbi koja se odnosi na one koji nepoštuju izolaciju. Pripadnici našeg štaba CZ vrše obilazak izletišta i prema prijepodnevnom izvještaju za sada nema nedozvoljenih okupljanja. Iako u posve promjenjenim okolnostima svi članovi OŠCZ Olovo žele vam sretne i ugodne prvomajske praznike.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button