AktuelnoOlovo

DANAŠNJA SADNJA CVIJEĆA I SUTRAŠNJE OTVARANJE ZELENE PIJACE JASNI ZNAKOVI POVRATKA U NORMALNE TOKOVE ŽIVOTA

U koordinaciji sa nadležnim općinskim službama radnici JKP “Bioštica” započeli su danas proljetnu sadnju cvijeća i uređenje zelenih gradskih površina. Olovo će ponovo dobiti dekor cvijetnog grada što svakako predstavlja i psihološki pozitivnu poruku našim građanima da život pobjeđuje i da “iza svake kiše sunce dolazi”. Prema onome što je za naš program, gostujući u našem studiju, kazao Safet Kulo općinski sanitarni i komunalni inspektor uz postojeće zelene površine ove godine Olovo će građanima i prolaznicima ponuditi cvijetni izgled i novouređene dionice uz magistralnu cestu, od autobske stanice prema mostu za G.Olovo.

Sutra se otvara i tržnica u Olovu, odnosno njena zelena pijaca, dok je prodaja ostalih pijačnih roba prolongirana još izvjesno vrijeme. I to je bila tema o kojoj smo u našem studiju razgovarali sa g-dinom Kulom.

Dotakli smo se i aktuelne epidemiološke slike koja je kada je Olovo u pitanju na zavidnom nivou. Uz Usoru jedina smo općina u ZDK bez zabilježenih slučajeva zaraze korona virusom.

NAPOMENA: Zbog određenih tehničkih poteškoća koje su pojedini slušaoci prijavili tokom emisije kompletan snimak razgovora reprizno emitujemo od 13:00 sati, odmah nakon vijesti.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button