AktuelnoOlovoVijesti iz ZDK

KŠCZ ZDK IZVRŠIO RASPODJELU HIRURŠKIH MASKI KOJE JE DONIRALA VLADA MALEZIJE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na jučerašnjoj sjednici izvršio je raspodjelu 160.000 hirurških zaštitnih maski koje je Federalni štab civilne zaštite dodijelio ovom kantonu iz donacije Vlade Malezije Bosni i Hercegovini.

“Raspodjelom smo obuhvatili sve zdravstvene ustanove na područu ZDK, kao i sve kantonalne institucije i organe koji imaju potrebu za zaštitnim hirurškim maskama”, rekao je načelnik KŠCZ Džavid Aličić.

zdk.ba

Prema ovoj odluci, Kantonalnoj bolnici Zenica bit će dodijeljeno 20.000 maski, Domu zdravlja Zenica 14.000, Općoj bolnici Tešanj 8.000, domovima zdravlja u Tešnju, Kaknju, Visokom i Zavidovićima po 7.000, Žepču 5.000, Maglaju i Brezi po 4.000, Olovu i Varešu po 3.000, Varešu, Usori i Doboj Jugu po 2.000, Zavodu za bolesti ovisnosti ZDK 3.000 i Zavodu za medicinu rada ZDK 2.000, a preostalih 60.000 maski će biti raspodijeljeno policiji, kantonalnim ministarstvima, inspekcijama i drugim organima ZDK.

KŠCZ je na današnjoj sjednici izdao preporuku Ministarstvu za obrazovanje nauku, kulturu i sport vezano za održavanje nastave i polaganje ispita za vozače motornih vozila, kao i preporuku Crvenom križu za održavanje nastave iz prve pomoći.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button