AktuelnoOlovoPrivredaVijesti iz BiHZdravlje

Bh. kompanija Alma Ras i u doba pandemije pokazala svoju snagu

S ublažavanjem mjera nadležnih kriznih štabova, većina uposlenika kompanije Alma Ras ponovo je na svojim radnim mjestima koja su imali i prije pandemije. Početkom naredne sedmice, očekuje se otvaranje svih maloprodajnih butika, te će tim „zaokružiti“ svoje poslovanje u punom kapacitetu, tačnije u sastavu od 1160 uposlenih. Pored zaštite ovog značajnog broja uposlenih, akcenat je stavljen i na sigurnost kupaca, kroz određena pravila koja svi moraju poštovati. Značajno je spomenuti, da su na samom početku krize, u ovoj kompaniji donesena ograničenja u cilju sprječavanja eventualne zaraze, a koja su se pokazala kao veoma uspješna.

Alma Ras tu nije stala, jer je s povratkom većine uposlenika svoje mjere dodatno proširila. Tako je pored obaveznog nošenja maski, povećane higijene zajedničkih prostorija, socijalne distance, u proizvodnju gdje je i najveći broj uposlenih, uvela termalne kamere i dezinfekcione tunele. Kako ističu iz ove kompanije, u procesu su dobijanja certifikata za proizvodnju ostale medicinske zaštitne opreme, što znači da su procesi proizvodnje usklađeni sa najvišim zdravstvenim i sigurnosnim aspektima.

„Zadovoljni smo činjenicom da smo i u kriznim situacijama pokazali zrelost, snagu i zajedništvo koje nam je omogućilo da nakratko svoju primarnu djelatnost preusmjerimo na šivanje maski koje su prijeko potrebne svima nama. Na ovaj način uspjeli smo zadržati skoro sva radna mjesta u BiH, te nastaviti redovne poslove za kupce u Švicarskoj, Italiji i Njemačkoj“ istakao je Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije Alma Ras.

Za vrijeme pandemije, koja je pokazala svoje nemilosrdno lice prema privredi kako BiH, tako i mnogobrojnih evropskih zemalja i svijeta, Alma Ras uspjela je još jednom opravdati epitet društveno odgovorne kompanije. U prethodnom periodu svoju nesebičnu pomoć pružila je stanovnicima BiH, udruženjima kroz finansijsku podršku – prvenstveno onima čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje socijalno ugrožene populacije. Proizvela je i podijelila više od 50.000 zaštitnih maski svojim sugrađanima, državnim institucijama, zdravstvenom sistemu, te svojim poslovnim kooperantima.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button