AktuelnoOlovoZdravlje

Nema novih osoba u samoizolaciji -povećana lična odgovornost u cilju očuvanja povoljne epidemiloške slike

Na jutrošnjoj telefonski održanoj sjednici Štaba CZ Olovo saopštene su informacije o epidemiloškoj i bezbjedonosnoj situaciji na području općine Olovo.

Informacija o stanju na dan 22.05.2020.u 8.00 sati iz DZ Olovo.

Broj osoba koja imaju vazeće Rješenje o samoizolaciji je 43.

Sa spiska su uklonjene osobe koje su ušle u BiH nakon stupanja na snagu Naredbe FŠCZ i njihovi kontakti.Čeka se zvaničnu informacija o ukidanju mjere i za ova lica.

Nije bilo prijave tegoba koje se mogu dovesti u vezu sa COVID-19.Nije bilo novih testiranja.

Sve mjere koje su donesene podrazumijevaju da ćemo se svi držati preporuka za suzbijanje epidemije. Na žalost,svi smo svjedoci da se stanovništvo opustilo, da se ne nose maske, ne drži socijalna distanca,primjer je današnja pijaca.Molimo sve članove štaba,predstavnike MZ i savjesne građane da se pridržavaju svih mjera i da upozoravaju one koji to ne čine,saopšteno je iz DZ Olovo.

Informacija iz PS Olovo.

U protekla 24 sata pod mjerama nadzora bilo je 50 lica. Od  navedenog broja  10 ih nije zatečeno na adresi stanovanja – vozači!  Nisu zabilježeni slučajevi nepoštivanja naredbi!  Drugih događaja nije bilo

Komandant Štaba CZ Olovo, Općinski načelnik Đemal Memagić zakazao je sjednicu Opštinskog kriznog štaba CZ u 11 sati u prostorijama Općine Olovo, kako bi razmotrili trenutno stanje u vezi sa COVID -19 , zbog dosta ukinutih mjera koje mogu biti opasnost za širenje epidemije.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button