AktuelnoOlovo

ZASJEDAO OPĆINSKI ŠTAB CIVILE ZAŠTITE

Danas je u Sali OV Olovo održan sastanak članova štaba CZ Olovo na kome se razgovaralo o aktulenom stanju po pitanju pandemije COVID -19 sa posebnim naglaskom na evidentan trend popuštanja brojnih mjera i stavljanja van snage naredbi o protuepidemijskom djelovanju na nivou Federacije i BiH u cijelini.

Razmotrene su pri tom i određene naredbe koje je ovaj štab donio, doneseni određeni zaključci i odluke o stavljanju van snage ili privremenom ukidanju pojedinih mjera. Tako je za potrebe klanjanja bajram namaza MIZ Olovo ustupljena dvorana sportskog centra, a uposlenicima Centra za kulturu, sport i informisanje naloženo da izvrše privremeno premještanje i konzervaciju krveta iz glavne dvorane gdje je bio uspostavljen izolatorij.

Shodno naredbama sa viših nivoa štab je donio odluku o stavljanju van snage naredbe o samoizolaciji na period od 14 dana, donesene 13.03.2020.godine. Također van snage stavljena je i naredba o uspostavi karantina odnosno prostora za smještaj i izolaciju lica koja ne poštuju izrečene mjere izolacije.

Širi osvrt na tok ove sjednice i izlaganja članova štaba možete poslušati u tonskom prilogu koji na našim talasima emitujemo od 17 00 sati.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button