AktuelnoOlovoTurizamZdravlje

Na radost svih BRC”Aquaterm”ponovo radi

BRC”Aquaterm”,nakon malo više od dva mjeseca kao što je i najavljeno ponovo je počeo sa radom.Na radost osoblja ali i pacijenata ovaj prostor je ponovo oživio.Ono što je donijelo ovo novo vrijeme, su protuepidemijske mjere kojih se svi moraju pridržavati.Nošenje maski,dezinfekcija obuće i ruku,držanje distance.Prema riječima direktora dr.Senada Selimovića već prvog dana rada u banju su stigli prvi pacijenti .

-Već danas imamo 72 pacijenta i u toku su rezervacije termina tako da se nadamo da ćemo narednih dana popuniti naše kapacitete i vratiti se vremenu prije ove pandemije.Na prvom mjestu nam je sigurnost osoblja i pacijenata i svako ko dolazi ovdje popunit će upitnik koji podrazumijeva pored ličnih podataka i mjerenje tjelesne temperature.Imamo i plan mjera ukoliko bi se pojavio neko sa simptomima bolesti ,ali se nadamo da do toga neće doći,kaže direktor Selimović.

Od danas je svim gostima banje ali drugima, na raspolaganju i zatvoreni bazen koji svi posjetioci mogu koristiti od 15.00 sati po cijeni za odrasle od 6.00 i za djecu 3.00 KM.

Podsjećamo Olovo je jedini grad u ZDK bez pozitivnih na COVID-19,što ga svrstava u sigurnu domaću destinaciju za odmor ,rekreaciju i oporavak.

Nenad Semiz je stigao iz Vareša zbog bolova u kičmi i nogama.



-Obradovan sam početkom rada olovske banje.Jedva čekam da počnem sa terapijama za rehabilitaciju,nadam se boljem,kaže Nenad.

Gospođa Hamida Dacić je stigla u olovsku banju iz Sarajeva.

-Bila sam naručena za 1.6 za terapije ovdje ali sam mislila da neće još početi sa radom.Kada su me obavijestili iskreno bila sam pozitvno iznenađena i obradovana,jer sam čula sve najbolje o ljekovitoj olovskoj vodi i “Aquatermu”,kaže gospođa Hamida.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button