AktuelnoVijesti iz ZDK

KŠCZ ZDK DONIO ODLUKU O RASPODJELI DONACIJE IZ AZERBEJDŽANA I SLOVENIJE

Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona donio je odluku o raspodjeli opreme i dezinfekcionih sredstava koja su dobijena kao donacija iz Republike Azerbejdžan i Republike Slovenije.

Kako je rekao Džavid Aličić, načelnik KŠCZ, sredstva za dezinfekciju ruku će biti raspoređena svim zdravstvenim ustanovama i organima uprave u ovom kantonu, a prema kriterijima koje je ranije donio Krizni štab Ministarstva zdravstva, dok će manja količina opreme, kreveta i ćebadi, biti dodijeljena KŠCZ-u i službama za borbu protiv koronavirusa, odnosno za saniranje šteta nastalih usljed pandemije.

KŠCZ je primio k znanju Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa, koju je donio Federalni štab civilne zaštite, tako da će ovaj štab ubuduće raditi u redovnom režimu. KŠCZ je tokom trajanja stanja nesreće održao 18 vanrednih sjednica, od kojih su tri bile telefonske.

“Dali smo preporuku Vladi da naloži rukovodiocima organa uprave u ZDK-u te gradovima i općinama da osim redovnih poslova obavljaju poslove koji će se odnositi na saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19”, rekao je Aličić.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button