AktuelnoNGO i udruženjaOlovoSportZdravlje

Amer Čolan generalni sekretar Košarkaškog savez BiH uručio sportsku opremu polaznicima škole košarke u Olovu

Polaznike škole košarke u Sportskom centru Olovo proteklog vikenda ,na prvom treningu nakon pauze  zbog zabrana u vrijeme pandemije ,posjetio je Amer Čolan generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.Pored lopti i drugih sportskih rekvizita gospodin Čolan je dječake i djevojčice obradovao sa sportskim torbama i bočicama za vodu a za najvrednije tu su trenerke i dresovi.

-Mi smo obećali da ćemo podržati školu košarke u Olovu i evo uspjeli smo održati obećanje.Za  početak smo donijeli jednu skromnu donaciju u vidu košarkaških lopti,trenerki,dresova i sportskih rekvizita.Želja nam je da kroz naš angažman vratimo košarku tamo gdje joj je mjesto u BiH pa evo i u Olovu.Tima Džebo je ostavila ogroman trag u bh sportu i košarci cijeneći sve to nastojat ćemo podržati njen trud ovdje sa mladima.Drago nam je da Olovo ponovo živi košarku.To je ono što ovom gradu nedostaje,jer kada  pomenemo ime time Džebo odmah se veže i Olovo.Sportisti su ambasadori svog grada pa vjerujemo da će i ovi mladi ljudi uz podršku svih nas gajiti sportski duh,širiti prijateljstva i vidike,kaže Čolan.

Ova posjeta i podrška neće biti prva i posljednja jer za ove polaznike škole iz KS BiH najavljuju i druge vidove podrške poput mogućnosti da prisustvuju kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ženske i muške reprezentacije koje se igraju u novembru ove godine ,kroz 4.utakmice u dvorani Mirza Delibašić da se upoznaju sa reprezentataivcima kao i brojne druge vidove saradnje.

Jedna od najuspješnih bh košarkašica  danas u ulozi trenerice Tima Džebo nije krila svoje zadovoljstvo ovo podrškom KS BiH.

-Drago mi je da će ova djeca osjetiti podršku krovne košarkaške organizacije BiH.Osjećam se ponosno i sretno pogotovo što su  nakon više od dva mjeseca konačno počeli treninzi ali zbog činjenice da su nam ukazali tu čast da ih ugostimo na našem prvom treningu nakon pauze.Vjerujemo da će nas nastaviti podržavati a mi ćemo za to vrijeme vrijedno raditi.Želja mi je da ova djeca treniraju da se ne izlažu troškovima i da bar na ovaj način osjete tu čar košarke.Pred nama je mnogo posla jer rezultati ne dolaze preko noći,kaže trenerica Tima.

Osnivač škole košarke trener Đemal Avdibašić je posebno sretan i zadovoljan današanjom posjetom i donacijom jer je njegov san vratiti košarku u Olovo.

-Zahvaljujem se KS BiH i generalnom sekretaru Ameru Čolanu na ovoj donaciji koja će nam  pomoći u afirmaciji košarke u Olovu, kaže Đemal.

Školu košarke trenutno pohađa 20 djevojčica i 15 dječaka .U Sportskom centru Olovo,  koji im je ustupio besplatne termine za treninge,  imaju idealne uslove za  treniranje a sada i opremu pa vjerujemo da će oni uporni jednog dana zaigrati i oživjeti  nekadašnji košarkaški klub „Stupčanica“ u kojem je i njihova trenerica Tima Džebo započela svoje prve košarkaške korake.

Ovaj grad i mladi naraštaji su vjerovatno najsretnije generacije jer imaju priliku i privilegiju da uče od najboljih a to trebaju znati cijeniti i iskoristiti.

Upis u školu košarke se vrši tokom cijele godine a više informacija potražite na njihovoj facebook stranici

https://www.facebook.com/pg/Škola-Košarke-Olovo-100658564745685/posts/?ref=page_internal

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button