AktuelnoObrazovanjeOlovoOpćenito

Adi Omerović učenik generacije OŠ”Olovo”

Nakon skoro tri mjeseca i izvođenja on line  nastave ovih dana u specifičnim okolnostima zbog pandemije korona virusa ,privodi se kraju školska 2019/20 godina.Nakon što je danas komisija za izbor učenika generacije izvršila bodovanje svih kandidata, održana je sjednica nastavničkog vijeća na kojoj je jednoglasno  donesena  odluka o proglašenju učenika generacije OŠ“Olovo“ a to je Adi Omerović.

Kandidati su bili svi učenici devetog razreda  koji su imali odličan uspjeh i primjerno vladanje od prvog do devetog razreda.

-Nažalost zbog specifičnih okolnosti, ove godine nismo bili u situaciji da to bude svečanost u prisustvu svih učenika i roditelja , što je u skladu sa preporukama.Mi smo ipak na ovoj maloj skromnoj  svečanosti u prisustvu roditelja i rezrednog starješine Adiju uručili diplomu i  skroman poklon naše škole.Vjerujemo da će Adi dostojno predstavljati našu školu u daljem školovanju,kaže direktor Edin Kljajić.

Adi Omerović je sasvim zasluženo ponio titulu učenika generacije kao i brojni njegovi predhodnici ove škole do sada.Pored odličnog uspjeha i vladanja,Adi se bavi sportom,svira gitaru,odlično govori engleski i još mnogo toga a osvojim željama za budućnost za naša radio kaže;

-Želim da upišem srednju muzičku  i uporedo još jednu školu  jer zanimaju me i prirodne nauke,kaže ovaj skromni mladić za kojeg svi imaju samo riječi hvale.

Mama Naida i otac Nihad ponosni su roditelji koji su danas bili posebno uzbuđeni i sretni.

– Okupili smo se ovdje uprkos koroni i želim da se zahvalim svim učiteljima i nastavnicima koji su ga učili.Drago mi je da je naš Adi ovako uspješno okončao svoje osnovno obrazovanje,kaže mama Naida.

Na današnjoj skromnoj svečanosti , uručena su svjedočanstva za još nekoliko učenika završnih razreda dok će za ostala odjeljenja i učenike dodjela knjižica i svjedočanstava biti organizovana u skladu sa preporukama naredne sedmice .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button