AktuelnoObrazovanjeOlovo

DODJELA DIPLOMA MATURANTIMA OŠ “OLOVO”

Događaj koji je svakako obilježio dan u Olovu je dodjela diploma maturantima OŠ “Olovo”. Učenici tri završna odjeljenja ovim su činom stavili tačku na svoje osnovno-školsko obrazovanje i zakorači u novo poglavlje svog života. Ova generacija ostat će upamćena po specifičnim okolnostima u kojima je svoje školovanje privela kraju. Danas su se u svojoj školi sastali nakon blizu 3 mjeseca odsustva iz školskih klupa zbog pandemijskih mjera i nakon što su postali prva generacija koja je nastavni proces privela kraju putem internetskih aplikacija iz svojih domova.

Sve to je možda bilo dodatni razlog za puno emocija kojima smo svjedočili tokom ovog čina. Ti osjećaji izvirali su posebno iz obraćanja razrednih starješina ova tri završna odjeljenja 9. razreda Zakire Mašić, Suada Halilovića i Ishaka Ivojevića.

Želje za uspješan nastavak školovanja svakom razredu ponaosob poželio je i direktor Edin Kljajić. Ocijenjeno je da se radi o dobroj generaciji sa puno odličnih učenika, primjernoj generaciji koja će, bogatija za ova nova iskustva čvršće, jače i odlučnije zakoračiti u budućnost.

” Sigurni smo da vi niste samo prošli kroz ovu školu već da je i ova škola prošla kroz vas ostavljajući pozitivan trag i dobru osnovu sa koje ćete graditi svoje buduće karijere” – zajednički je zaključak uprave i uposlenika ove škole.

I mi evo vjerujemo i od srca želimo ovoj mladoj generaciji da budu pokretači i nosioci pozitivnih promjena u našem društvu i graditelji naše bolje budućnosti.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button