AktuelnoObrazovanjeOlovo

Emrah Lagumdžić učenik generacije OŠ”Hasan Kikić”Solun

Nakon 61 radnog dana on line nastave koja je na ovaj način izvođena skoro tri mjeseca zbog korona virusa, učenici OŠ “Hasan Kikić”Solun uspješno su okončali svoje školovanje.U skladu sa preporukama i uz poštivanje preporuka i naredbi,u prostorijama Osnovne škole “Hasan Kikić” u Carevoj Ćupriji i Solunu izvršena je podjela svjedočanstava za deveti razred.
Nakon što je komisija za izbor učenika generacije izvršila bodovanje svih kandidata, održana je sjednica nastavničkog vijeća na kojoj je jednoglasno  donesena  odluka da je učenik ove generacije 2019/20 godine Emrah Lagumdžić.

Prema riječima Adisa Jamakovića direktora ove škole ,ove godine zbog svima poznatih razloga nije bilo svečanosti povodom Dana škole, 20 maja ,kada se dodjeljuje diploma i priznanje za učenika generacije u prisustvu učenika ,nastavnika, roditelja i ostalih građana.

Učenici devetog razreda OŠ”Hasan Kikić”Solun


Kandidati za tititulu najboljeg među najboljima su bili svi učenici devetog razreda  koji su imali odličan uspjeh i primjerno vladanje od prvog do devetog razreda a to su Amna Kljajić,Naida Fazlić,Lejla Sadiković,Ishak Ibrahimović,Amina Hasaković,Amina Mujezinović,Amina Bjelić ,Ajla Lagumdžić i Emrah Lagumdžić.

Učenici devetog razreda OŠ”Hasan Kikiić”Solun ,Careva Ćuprija

Emrah Lagumdžić je svoje devetogodišnje školovanje okončao sa odličnim uspjehom od prvog do devetog razreda ali i sa brojnim vannastavnim aktivnostima .
-Učestvovao sam na svim općinskim takmičenjima iz matematike i fizike,vjeronauke ,sa ocem volim da idem u lov,treniram nogomet već osam godina u NK “Stupčanica”,pohađam mekteb.
Medicinsku škola u Živinicama je njegova prva želja a onda i da bude hirurg,kaže Emrah.

Otac Sanel i majka Indira ponosni su roditelji i sasvim je sigurno učinit će sve da Emrahu pomognu u njegovom daljem školovanju.

Podjela knjižica za ostala odjeljenja OŠ”Hasan Kikić” Solun bit će izvršena u skladu sa preporukama i uz poštivanje Naredbi Kriznog štaba i Federalnog ministarstva zdravstva.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button