AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

MUHAREMU KOVAČEVIĆU IZ JELAŠAKA POTREBNA SREDSTVA ZA TRANSPLANTACIJU BUBREGA

  Odazivajući se pozivu za učešće u humanitarnoj akciji prikupljenja sredstava za transplantaciju bubrega našem sugrađaninu Muharemu Kovačeviću iz Jelašaka objavljujemo javni apel svima do kojih naše informacije dolaze da se uključe u još jedan veliki humanitarni projekat koji testira našu humanost. Muharem, rođen 1958. godine, demobilisani borac sa punim ratnim i patriotskim stažom, živi u najudaljenijem olovskom naselju Jelaške, odakle već 4 godine svaki drugi dan putuje na dijalizu provodeći u putu i po 9 sati. Pola puta do Žepča, gdje vrši dijalizu, prelazi u svom automobilu da bi se priključio organizovanom prevozu i ostalim dijaliznim pacijentima. Njegovo zdravstveno stanje se u zadnje vrijeme pogoršalo i transplantacija za koju je potrebno između 80 i 100 hiljada KM je jedino rješenje. U borbi za svoj život on i njegova porodica pokrenuli su ovu akciju u nadi da će dobri ljudi i u njegovom primjeru pokazati humanost i razumjevanje.

  Nemojte da vas obeshrabre visoke cifre i krajnji iznos potrebnih sredstava. Kao što svaki naš životni put, bez obzira na njegovu dužinu, čine mali koraci, tako i svaki naš doprinos u ovoj humanoj akciji  predstavlja korak bliže cilju. Pomozite u skladu sa vašim mogućnostima i ugradite se u ovaj projekat.

  • Vaše uplate možete izvršiti na ime i žiro račun  Muharema Kovačevića otvoren kod  UniCredit Bank br. 3389102521119051
  • Za uplate iz inostranstva: IBAN BA39 3384 3028 3108 0948 SWITT: UNCRBA22
  • Direktno porodici Kovačević – kont. tel. 062/779-688
  • Ako trenutno niste u mogućnosti pomoći podjelite ovaj post i apel –budete most do onih koji mogu pomoći.  

Muharem nam je, tokom posjete našoj redakciji, prezentirao medicinsku dokumentaciju iz koje je evidentna njegova dijagnoza i zdravstvena slika. Kao što možete vidjeti na dijaliznoj potvrdi Muharem se nalazi na Federalnoj listi čekanja na kadeveričnu transplantaciju bubrega.

U Muharemovo i ime njegove porodice zahvaljujemo na svakoj vrsti doprinosa ovoj humanoj akciji.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button