AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

U petak 19.juna 2020.godine akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U saradnji sa Federalnim zavodom za transfuzijsku medicinu ,CK Olovo najavljuje novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi,u petak 19.06.2020 godine .Akcija će biti organizovana u sali Mješovite srednje škole”Musa Ćazim Ćatić” od 09,00 do 15,00 sati. I ovog puta će biti ispoštovane sve mjere i preporuke kako Federalnog, kantonalnog i općinskih štabova Civilne zaštite u zatvorenom prostoru.

Obavezna socijalna distanca od 2 m, dezinfekcija ruku, upotreba zaštitnih maski i rukavica, na samom ulazu će se mjeriti temperatura svakog učesnika akcije, obavezna popuna anketnog lista, na ulazu u salu dezinfekcija obuće, mjerenje nivoa hemoglobina i određivanje krvne grupe, te ljekarski pregled prije samog darivanja krvi.

Pozivamo sve koji se osjećaju zdravstveno sposobnim da se pridruže ovoj akciji i pokažu svoju humanost, hrabrost ,odvažnost i solidarnost. Nesmijemo zaboraviti da ste u ovih par mjeseci dok traje pandemija COVID 19 zaista pokazali veliko srce, i darovali 95 doza dragocjene tečnosti na čemu smo vam beskrajno zahvalni kao i oni kojima je vaša krv spasila život.

Nadamo se kao i dosada nebrojeno puta da ćete podržiti i ovu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Jedna doza krvi može da spasi tri života.

Svaki dobrovoljni davalac slijedi 7 osnovnih pricipa Crvenog križa-

HUMANOST,NEPRISTRASNOST,NEUTRALNOST,NEOVISNOST,JEDINSTVO,DOBROVOLJNOST,UNIVERZALNOST

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button