AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

Održana redovna Skupština Udruženja porodica šehida i poginulih boraca

Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Olovo danas je uz poštivanje aktuelnih preporuka nadležnih zdravstvenih institucija, održalo redovnu Izborno izvještajnu skupštinu.Članovi skupštine jednoglasano su usvojili izvještaje o radu,finansijski izvještaj i godišnji plan rada.

Izabrani su i novi članovi nekoliko radnih tijela.Nova predsjednica Skupštine je Hasnija Mešić dok je za predsjednika Udruženja ponovo izabran Nazif Vatreš dosadašnji predsjednik.

Veliki broj aktivnosti poput putovanja i obilazaka šehidskih mezarja u povodu obilježavanja važnijih datuma nisu bili u mogućnosti realizovati zbog pandemije i zabrana tokom proteklih nekoliko mjeseci,kazao je za naš radio novi stari predsjednik Nazif Vatreš.

Pomoć i briga za članove Udruženja je bila prioritet u proteklom periodu pogotovo za starije i bolesne .Zahvaljujući svojim povjerenicima u MZ nastoje doći do informacije o svakom članu ali i na vrijeme reagovati ako je potrebna pomoć nekome od njih.

Ovoj najranjivoj populaciji našeg društva očevima,majkama,suprugama i djeci šehida i poginulih boraca pored materijalne i brige za zdravlje potrebna je moralna podrška i razgovor.

Jedan od važnijih zaključaka koje su donijeli članovi Skupštine je da se u narednom periodu održi sastanak sa Fahrudinom Čolakovićem Ministrom za boračka pitanja u Vladi ZDK na kojem bi se razgovaralo o problemima ove populacije,podršci u zapošljavanju djece članova porodica šehida i poginulih boraca.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button