AktuelnoOlovoSport

NK”Stupčanica”u petak 26.juna počinje sa treninzima na stadionu Danac

Uprava NK”Stupčanica” donijela je odluku da treninzi prvog tima počinju, u petak 26.06.2020 godine u 18:00 sati na stadionu Danac.Treninzi će se održavati uz poštivanje protuepidemijskih mjera koje nalaže zdravstvena struka,saopšetno je danas na facebook stranici kluba.

Podsjećamo da je NS BiH na sjednici održanoj 16.06.2020.godine donio odluku da takmičarska sezona 2020/2021 Prve i Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine počinje 08.08.2020. godine.

Izvršni odbor NS FBiH je između ostalog donio odluku da se prihvata zatečeno stanje do prekida takmičenja uzrokovanim virusom COVID-19  u svim takmičenjima u organizaciji Nogometnog saveza FBiH.

S tim u vezi, prvakom Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020 proglašen je FK Olimpik Sarajevo, koji je ostvario plasman u Premijer ligu BiH, dok iz Prve lige FBiH ispadaju dva kluba, NK Slaven Živinice i FK Radnik Hadžići. 

Također, proglašeni su prvaci Druge lige Federacije BiH i to: NK Vis Simm Bau Kosova – prvak Druge lige FBiH grupa Centar, FK Seona – prvak Druge lige FBiH grupa Sjever, FK Rudar Han Bila – prvak Druge lige FBiH grupa Zapad i HŠK Posušje – prvak Druge lige FBiH grupa Jug.

Izvršni odbor NS FBiH je konstatirao kako klubovi NK Vis Simm Bau i HŠK Posušje ispunjavaju uvjete iz Propozicija takmičenja Druge lige FBiH za plasman u Prvu ligu Federacije BiH te će se od naredne takmičarske sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH. 

Doigravanje za prvaka Prve futsal lige FBiH, Prve ženske lige FBiH kao i Omladinske lige BiH će biti odigrano neposredno prije početka naredne takmičarske sezone.

Pored toga, Izvršni odbor NS FBiH je usvojio odluku da će se Pravilnik o licenciranju klubova u potpunosti primjenjivati od takmičarske sezone 2021/2022.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button